Keittiö vaikuttaa kodin valintaan

Kuva: Novart Oy

Keittiö on yksi kodin tärkeimmistä huoneista, ellei jopa tärkein. Se vaikuttaa merkittävästi asunnon osto- ja vuokrapäätökseen. Lähes 70 prosenttia suomalaisista sanoo, että keittiö vaikuttaa asunnon valintaan paljon tai melko paljon. Tämä selviää keittiötoimija Novartin Kantar TNS:llä teettämästä kyselytutkimuksesta.

Etenkin nuoret aikuiset ja pääkaupunkiseudulla asuvat pitävät keittiötä tärkeänä – keittiön perusteella tehdään sekä ostopäätös että vuokra-asunnon valinta. Jopa 36 prosenttia suomalaisista ja 43 prosenttia pääkaupunkiseutulaisista valitsisi asunnon kodikseen vain, jos keittiö miellyttää.

– Tutkimustuloksissa jopa hieman yllätti, että kuinka tärkeä keittiö on nuorille aikuisille. Alle 30-vuotiaista noin 80 prosenttia kertoo valitsevansa kodin keittiön perusteella, kertoo Novart Oy:n kaupallinen maajohtaja Annika Vainio.

Lähes joka kolmas suomalainen (33 %) ja pääkaupunkiseudulla lähes puolet (42 %) harkitsee asunnon vaihtoa.

– Uuden kodin ostaminen tai vuokraaminen on monien mielessä. Keittiön merkitys asunnon ostopäätöksessä ja vuokra-asunnon valinnassa on aivan merkittävä, siksi mekin teemme tiiviisti yhteistyötä rakennusyhtiöiden kanssa jo silloin, kun asuntoja suunnitellaan rakennettavaksi, toteaa Vainio.

Keittiö vaikuttaa uudisasunnonkin ostossa

37 prosenttia suomalaisista on joskus ostanut asunnon, jossa on uusi keittiö. Heistä jopa puolet (49 %) kertoi, että keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon.

Uusi keittiö vaikuttaa etenkin alle 40-vuotiaiden ostopäätökseen. Alle 30-vuotiaista 86 prosenttia ja alle 40-vuotiaistakin 61 prosenttia vastasi, että uusi keittiö vaikutti ostopäätökseen erittäin paljon tai melko paljon.

14 prosenttia suomalaista haluaisi päästä suunnittelemaan keittiön alusta asti itse, mutta silti keittiön täytyy olla omiin tarpeisiin toimiva ja sen täytyy miellyttää silmää.

Tutkimus toteutettiin 21.–27.8.2020 välisenä aikana Kantar TNS:n viikkovastaajapaneelissa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 1 002 suomalaista (15–79-vuotiaat, pl. Ahvenanmaan maakunnassa asuvat).

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti