Kattoremontti – toimiva katto on tärkeä julkisivu

Kattoremontti

Rakennusten viidennen ja eräiltä osin tärkeimmän julkisivun muodostaa katto. Vain toimivan katon alla voi olla terve rakennus. Vesikaton merkitys korostuu Suomen vaativissa olosuhteissa. Huolellinen suunnittelu, korkealaatuiset materiaalit ja ammattitaitoinen toteutus takaavat toimivan lopputuloksen.

Toimivat Katot -julkaisu on Kattoliiton jäsenten yhteinen näkemys siitä, kuinka toteutetaan hyvä ja toimiva katto tai muu vedeneristys. Julkaisu on hyödyllinen työväline jokaiselle taloyhtiölle, jossa kattoremontti on edessä.

Kermikatteiden käyttöikälaskuri on toinen Kattoliiton kehittämä apuväline, joka on tarkoitettu työkaluksi tilaajille eli taloyhtiöille sekä suunnittelijoille ja urakoitsijoille. Laskurin avulla voidaan osoittaa suuntaa-antavasti, minkälainen merkitys oikeilla materiaalivalinnoilla, ammattitaitoisella toteutuksella ja asianmukaisella käytöllä on katon käyttöikään.

Vuonna 1964 perustettu Kattoliitto ry on katto- ja vedeneristysalalla toimivien yritysten työnantaja- ja elinkeinopoliittinen yhteistyö- ja etujärjestö. Kattoliitto edistää hyvää kattorakentamista ottaen huomioon myös ympäristön ja yhteiskunnan tarpeet. Yhteistyössä viranomaisten ja vakuutusyhtiöiden kanssa Kattoliitto edistää alan työ- ja paloturvallisuutta. Kattoliiton jäseninä on niin uudis- kuin korjausrakentamisessa toimivia katto- ja vedeneristysalan yrityksiä, jotka edustavat kaikkia eri katemateriaaleja.

Kattoliiton jäsenet tunnetaan ammattitaitoisina ja vastuullisina yrityksinä, jotka tekevät urakat täsmällisesti ja luotettavasti. Järjestäytynyt urakoitsija on turvallinen ja pätevä yhteistyökumppani. Kattoliiton jäsenilleen kuukausittain toimittama seurantatieto-ote kertoo urakoitsijan taustat ja työnantaja- ja yhteiskunnallisten velvoitteiden suorittamisen ja se kannattaa aina pyytää nähtäväksi sopimuksia tehtäessä.

Kattoliitto ry on Kiinteistöliiton ylläpitämän Taloyhtio.net -verkkopalvelun kumppanuustaho.

Muut taloyhtiön remontit

Taloyhtiöissä tehdään putki-, julkisivu- ja kattoremonttien lisäksi paljon muitakin remontteja, kuten:

  • hissi- ja esteettömyysremontti
  • piharemontti
  • sähköremontti
  • ilmanvaihdon ja ilmastoinnin remontointi
  • lämmitysjärjestelmän uudistaminen tai vaihto
  • tietoverkkojen uudistaminen
  • antenniverkon uudistaminen
  • lukituksen uudistaminen

Taloyhtiön remonttien lisäksi myös osakkaat toteuttavat omia huoneistoremontteja, jotka osaltaan liittyvät myös taloyhtiön päätöksentekoon ja toimintaan.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti