Katto- ja julkisivuremontit yhtä kiirellisiä kuin putkiremontit

Katto- ja julkisivuremontit toteutetaan taloyhtiöissä liian myöhään. Remonttien lykkääminen voi aiheuttaa taloyhtiöille ikäviä yllätyksiä lähivuosina, kun putki- sekä katto- ja julkivuremontit tulevat ajankohtaisiksi yhtä aikaa, kirjoittaa Talotekniikka.

Isännöintiliiton katto- ja julkivubarometrin mukaan vain neljäsosa isännöitsijöistä arvioi, että katto- ja julkisivuremontteja tehdään taloyhtiöissä oikeaan aikaan. Hankkeita lykätään tulevaisuuteen, eikä kattojen ja julkisivujen ylläpitoon ylipäänsä panosteta riittävästi.

Isännöintiliiton kehitysjohtaja Reetta Yrttimaan mukaan putkiremontteihin kiinnittynyt huomio voi vaikuttaa siihen, ettei kattojen ja julkisivujen remontteja tehdä ajoissa. Isännöitsijöiltä jää tuhansia remontteja vuodessa muiden korjausten jalkoihin, Yrttimaa kertoo.

Tällä hetkellä erityisesti 1970-luvulla rakennettujen talojen katot ja julkisivut ovat remontti-ikäisiä, mutta niin ovat myös putkistot. Koska rakennusten osien elinkaaret ovat osittain päällekkäisiä, voi samaan aikaan tulla tarve useammalle suurelle remontille. Yrttimaan mukaan taloyhtiöiden remontit kannattaakin jaksottaa vähintään kymmenen vuoden tähtäimellä ja rakennuksia ylläpitää pitkäjänteisesti, jotta osakkaat selviävät remonttien aiheuttamista asuinkustannusten noususta.

Katto- ja julkisivuremonttien tarpeellisuus painottuu lähivuosina ilmaston muuttuessa ja äärisäiden, kuten viistosateiden ja myrskytuulien yleistyessä. Muuttuvat säätilat on otettava huomioon rakennusten rakennus- ja korjaustavoissa.

Lue lisää täältä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti