Kalasatamaan rakennetaan kortteli, jonka kolmella talolla on yhteiset asukastilat

Kalasatama kasvaa. Kuva: Timo Newton-Syms

Hermannin rantatien ja Verkkosaarenkadun kulmassa on kolme kerrostaloa, jotka on rakennettu kiinni toisiinsa. Kolmen kahdeksankerroksisen vuokrakerrostalon kokonaisuuden erikoisuutena on kaikille taloille yhteiset asukastilat, kertoo Helsingin Sanomat.

Kiinteistöyhtiö Ars Longa, Setlementtiasunnot ja NAL Asunnot päätyivät yhteishankkeeseen todettuaan että resurssit yhdistämällä mahdollistettiin paremmat tilat asukkaille. Nyt yhteisiä tiloja on 266 neliömetriä.

– Taustalla on raha. Miksi jokainen tekisi esimerkiksi omat pienet saunansa, kun yhdessä saadaan isot hienot saunatilat, NAL Asuntojen toimitusjohtaja Samuli Killström sanoo.

Katutasossa talojen läpi kulkee yhdyskäytävä, joka palvelee samalla galleriana. Sen seinille on tarkoitus ripustaa asukkaiden taidetta. Käytävän varrelle tulee myös monikäyttöinen asukastila, jossa on yhteiset kokkailuhetket mahdollistava keittiö. Ensimmäisessä kerroksessa on myös toinen galleriaksi soveltuva tila.

Kerho- ja työskentelytilojen lisäksi rakennuskompleksiin tulee iso pesutupa, saunaosasto, liikuntasali ja kuntosali. Ykköskerroksen lisäksi yhteistiloja on ylimmässä kerroksessa. Siellä sijaitsevat muun muassa liikuntasali, saunatilat ja sen viereen rakennettava talvipuutarha.

Lue koko juttu täältä.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää