Vuokratuloja pimitetään verottajalta Ruotsissa

Kuvan lähde: Jukka Siren

Puolet verkossa asuntoja vuokralle tarjoavista huijaa tulojen ilmoittamisessa verottajalle. Näin kertoo Ruotsin verohallinnon Skatteverket uutisessa, jonka talouslehti Affärsvärldenin verkkolehti julkaisi perjantaina.

Skatteverket oli tarkastanut 133 asunnonvuokraajaa, joista joka toinen oli menetellyt ainakin osittain virheellisesti ilmoittaessaan tuloistaan.

Rebecca Filis Skatteverketistä kertoo lehdelle, ettei kyse ole mistään jättimäisistä summista, joten Skatteverket ei ole toistaiseksi tehnyt rikosilmoituksia.

Huijausten keskikoko on ollut 37 000 kruunua eli noin 3 800 euroa. Useimmiten kyse on asuntojen vuokrauksesta Ruotsin suurkaupunkialueilla.

Skatteverket on samaan aikaan tarkatustensa kanssa myös neuvotellut Airbnb:n ja muiden asunnonvälityssivustojen ylläpitäjien kassa. Skatteverket on muun muassa pyytänyt, että se saisi automaattisesti tiedot sivustojen käyttäjien niiden kautta saamista tuloista. Toistaiseksi on Airbnb, jonka pääkonttori on Irlannissa, torjunut ehdotuksen. Nyt on AIrbnb kuitenkin pehmentänyt asennettaan – ehkä siksi, että monet arvelevat sen pyrkivän pörssiyhtiöksi, kertoo Affärsvärlden.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti