Jo viisivuotias tiskikone on vesivahinkoriski

Kuva: Carlos Paes/Wikimedia Commons

Noin joka kolmas kotien vesivahingoista Suomessa saa alkunsa kodinkoneista ja näistä noin 90 prosenttia astianpesukoneesta. Viisi vuotta vanha astianpesukone ei kuulosta vielä kovin vanhalta, mutta jo siinä vaiheessa sen poistoletku on huomattava riski vuotovahingolle.

Kun astianpesukone alkaa lähetä iältään kymmentä vuotta, on korkea aika harkita uuden koneen hankkimista. Vahinkojen riski kasvaa selvästi koneen iän myötä, minkä lisäksi vanha kone käyttää enemmän sähköä ja vettä.

Monessa kodissa allaskaappi pursuaa roskakoreja, astianpesukoneen liitoksia ja muuta tavaraa. Tällöin liitoksiin tulevaa vuotoa on hankala havaita.

– Liitosten kunto on helppo testata itse: pyyhkäise talouspaperilla letkujen liitoksia sen jälkeen, kun koneet ovat olleet käytössä. Jos paperiin tulee vettä, liitoksessa on korjausta vaativa vuoto, vahingontorjuntapäällikkö Jari Pekka Koskela Ifistä toteaa.

Lisäturvaa voi hankkia allaskaapin alla olevaan sokkelitilaan sijoitettavalla vuotovahdilla, joka ilmoittaa vuodoista. Astianpesukoneen lisäksi vesivahinkoja aiheuttavat pyykinpesukoneet sekä hieman yllättäen myös jääkaapit ja pakastimet. Myös niiden alle kannattaa asentaa vuotokaukalo.

Kotivakuutus auttaa, jos esimerkiksi astianpesukone rikkoutuu yllättäen ja vuotovesi kastelee keittiön lattian ja kaapistot.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link