Jätteiden lajitteluvelvollisuus laajenee

Kuva: HSY / Suvi-Tuuli Kankaanpää

Ympäristöministeriön työryhmä ehdottaa biojätteen ja pakkausjätteiden erilliskeräyksen laajentamista kaikissa taajamissa viiden huoneiston ja sitä suurempiin kiinteistöihin.

Yli 10 000 asukkaan taajamissa biojätteen erilliskeräys halutaan laajentaa kaikkiin kiinteistöihin. Samat jätteen erilliskeräysvelvoitteet on tarkoitus asettaa myös liike- ja yrityskiinteistöille.

Muutokset pohjautuvat EU:n ns. jätesäädöspakettiin. Yhdyskuntajätteen kierrätysasteen tulee vuonna 2025 olla 55 prosenttia, kun se vuonna 2017 oli 41 prosenttia. Vuoteen 2035 mennessä kierrätysasteen tulisi nousta 65 prosenttiin. Työryhmän ehdotuksessa esitetään myös Euroopan komission Suomea koskevan suosituksen mukaisesti jätehuollon järjestämisvelvoitteiden selkeyttämistä. Kunnan tulisi jatkossa järjestää kiinteän jätteen kuljetus keskitetysti, kun nykyinen järjestelmä on antanut kunnalle mahdollisuuden päättää siitä, että jokainen kiinteistön haltija tilaa itse jätteen kuljetuksen.

Työryhmän ehdottamien jätteen erilliskeräystä koskevien laajennusten on määrä tulla voimaan viimeistään heinäkuussa 2020. Biojätteen erilliskeräysvelvoitteen toteuttamiselle kaikissa yli 10 000 asukkaan taajaman kiinteistöissä on tarkoitus tulla neljän vuoden siirtymäaika.

Lue lisää ympäristöministeriön tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti