Jätteen kierrätyksen edelläkävijä nappasi ympäristötekopalkinnon Sastamalassa

Vammalan Hyötykeräys oy:lle myönnettiin Sastamalan vuoden ympäristötekopalkinto. Perusteena on yrityksen toiminta jätteen kierrätyksen edelläkävijänä Sastamalan alueella. Kotimaisessa omistuksessa oleva yritys toimii koko Pirkanmaalla ja osassa Satakuntaa, kertoo Alueviesti.

Hyötykeräys on kerännyt ja kierrättänyt jätettä vuodesta 1991 lähtien. Yritys aloitti toimintansa paperin ja pahvin keräyksellä, kun sotaveteraanit lopettivat kyseisen toiminnan paikkakunnalla. Hyötykeräyksen toiminnanjohtaja Lauri Jokinen kertoo, että Sastamala poikkeaa muovinkeräyksessä muista Pirkanmaan kunnista ja kaupungeista. Hyötykeräys on kerännyt ja kierrättänyt yritysten ja kotitalousten muovijätettä jo neljän vuoden ajan. Keräys hoidetaan tuottajayhteisö Suomen Uusiomuovi Oy:n nimissä ja jäte toimitetaan Fortumin muovinjalostamoon Riihimäelle.

Suurimpana esteenä kierrättämiselle on jätteiden polttaminen. Kun polttaminen vähenee ja materiaalit kehittyvät kierrättämistä helpottavaan suuntaan, kierrätyskin lisääntyy, Jokinen sanoo.

Lue lisää Alueviestistä

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti