Jätelain uudistus huolestuttaa yrittäjäjärjestöjä

Myöhässä aikataulusta olevan jätelain uudistuksen valmistelusta tihkuneet tiedot huolestuttavat yrittäjäjärjestöjä. Pelkona on, että jätekuljetukset keskitetään julkisen vallan järjestettäviksi, kertoo Aamuset (26.2.2020).

Jätteiden kuljetuksen järjestäminen keskitetysti julkisen vallan järjestämänä voisi johtaa kilpailutuksessa kuljetusten keskittymiseen ja paikallisten yrittäjien aseman vaikeutumiseen. Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Hanna Munterin mukaan monesta maakunnasta on jo huonoja kokemuksia siitä, että kuljetusten järjestäminen on keskitetty. Seurauksena yksi suuri, ulkomainen toimija on voittanut kilpailutuksen.

Urakoiden karkaaminen Suomen ulkopuolelle rapauttaa kuljetusyrittäjäverkostoa. Seurauksena on konkursseja ja työpaikkojen menetyksiä. Kokemusta tästä on Pirkanmaalta, Lapista, Savosta ja monesta maakunnasta, Munter sanoo. Hänen mukaansa julkinen saati yksityinen monopoli eivät ole hyviä ratkaisuja, niiden sijaan monituottajamalli olisi toimiva. Munter puoltaa mallia, jossa esimerkiksi taloyhtiö saa valita yrittäjän, joka vastaa jätteiden kuljetuksesta.

Kokoomuslaiset ovat jättäneet hallitukselle kirjallisen kysymyksen jätteiden kuljetuksen kaksoisjärjestelmästä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti