Jäteastioiden tyhjennykset aloitetaan toistaiseksi kello 7 pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella

HSY lykkää jätehuoltomääräysten voimaantuloa jäteastioiden tyhjennysaikojen osalta ja odottaa hallinto-oikeuden ratkaisua määräyksistä tehtyyn valitukseen. Jäteastioiden tyhjennykset aloitetaan toistaiseksi koko alueella kello 7.

Uusien jätehuoltomääräysten mukaan jäteastioiden tyhjennykset voidaan aloittaa maanantaista perjantaihin aamulla kello kuusi ja jatkaa kello 22 saakka pääkaupunkiseudulla ja Kirkkonummella. Helsingin kantakaupungin alueella muodostetulla ympäristövyöhykkeellä jäteastioiden tyhjentäminen voidaan aloittaa jo tuntia aikaisemmin eli kello viisi. Helsingin seudun ympäristöpalvelut on kuitenkin päättänyt, että ei aloita jäteastioiden tyhjennyksiä toistaiseksi ennen kello seitsemää. Näin päätti HSY:n hallitus tänään 15.3.2019.

Helsingin, Espoon ja Vantaan ympäristönsuojeluviranomaiset ovat valittaneet hallinto-oikeuteen HSY:n päätöksestä aloittaa jäteastioiden tyhjennykset aikaisemmin aamulla ja vaatineet täytäntöönpanon keskeyttämistä.

Jäteastioita tyhjennetään kello 21 saakka kuten aikaisemminkin.

– Jäteastioiden tyhjennysten aikaistamisella tavoittelimme sitä, että voisimme vähentää liikenteen ruuhkautumista aamuisin erityisesti Helsingin keskustassa, kun jäteautot eivät ole tyhjentämässä jäteastioita samaan aikaan, jolloin ihmiset ovat matkalla töihin. Samalla voisimme vähentää jäteastioiden tyhjennyksistä aiheutuvia päästöjä sekä parantaa kadulla liikkuvien ja jätteenkuljettajien turvallisuutta, kertoo HSY:n toimialajohtaja Petri Kouvo.

HSY:n uudet jätehuoltomääräykset ovat astuneet muilta osin voimaan 1.3.2019 alusta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti