Itä-Suomessa asuntolainoja haetaan ennätystahtiin

Itäinen Suomi on selviytynyt toistaiseksi koronaepidemian vaikutuksista muuta maata paremmin. Tämä näkyy taloudellisena toimeliaisuutena, matkailupalvelujen koko ajan vilkastuneena käyttönä sekä asuntolainojen ja kulutusluottojen hakemusmäärissä, kirjoittaa Karjalainen (17.9.2020).

Nordean valtakunnallisen korttidatan mukaan koronakriisin aikana Pohjois-Karjalan kokonaisvolyymi on kasvanut lähes 10 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Kasvu on jatkunut myös elokuun jälkeen. Matkustaminen ja etenkin tavarakauppa on kehittynyt maan keskiarvoa paremmin, kertoo Nordean Pohjois-Karjalan ja Itä-Savon toimipaikoista vastaava johtaja Jani Koivunen artikkelissa.

Kesä on ollut Koivusen mukaan huimaa aikaa asuntolainojen ja kulutusluottojen haulle. Pohjois-Karjalan Osuuspankin toimitusjohtaja Jaana Reimasto-Heiskanen vahvistaa, että myös Osuuspankissa on tehty historian uusi asuntolainojen myyntiennätys heinäkuussa.

Jopa pitkään myynnissä olleet omakotitalot käyvät nyt kaupaksi. Trendinä kuitenkin vaikuttaa olevan ostajakunnan muutos. Ammattisijoittajien tilalle ovat tulleet asuntoa vaihtavat sekä ensimmäistä sijoitusasuntoa ostavat asiakkaat, Jani Koivunen luonnehtii. Hän on huomannut uutena piirteenä myös sen, että yhä useammin asuntokaupan yhteydessä maksetaan taloyhtiön lainaosuus pois.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti