Iso isännöitsijätoimisto sai jo toisen varoituksen epäeettisestä toiminnasta – ei seuraamuksia

Kuva: Bigstock

Oululainen isännöintiyritys Kiinteistötahkola on saanut Yle:n tietojen mukaan alan valvontaelimeltä jo toisen varoituksen kahden vuoden sisään.

Molemmissa tapauksissa isännöintiyrityksen työntekijöitä oli valittu taloyhtiön hallitukseen valtakirjoilla. Hallituksessa työntekijät olivat estäneet taloyhtiötä vaihtamasta
isännöintitoimistoa, vaikka tarjolla oli edullisempi sopimus kilpailijalta. Näin työntekijät ajoivat taloyhtiön etujen sijaan työnantajansa taloudellista etua.

Yle kertoo, että varoituksista ei ole koitumassa Suomen toiseksi suurimmalle isännöintiyhtiölle käytännössä mitään seurauksia. Isännöinnin Auktorisointi ISA ry:llä ei ole selkeitä pelisääntöjä sen varalta, jos isännöintitoimisto rikkoo toistuvasti samoja eettisiä sääntöjä.

Varoituksista ei seuraa yhtiöille yleensä edes mainehaittaa, sillä ISA ry:n päätökset ovat anonymisoituja, eli varoituksen saajan nimi salataan.

Kiinteistötahkolan toimitusjohtaja Seppo Tahkola pitää tapauksia yksittäisten työntekijöiden virheinä ja sittemmin isännöitsijöille on annettu myös koulutusta eettisestä toiminnasta.

– Toinen varoitus ei vaikuta enää toimintaamme mitenkään. Korjaukset toimintaan on tehty jo viime kesänä, Seppo Tahkola sanoo.

Neljän viime vuoden aikana ISA ry on saanut vain 15 kantelua. Kahden varoituksen lisäksi on annettu neljä huomautusta. Kahden kantelun käsittely on kesken. Lukujen valossa taloyhtiöt tuntevat kantelujärjestelmää huonosti.

Lue Yle:n juttu kokonaan tästä!

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti