Isännöintipalvelujen laskutus on usein epäselvää taloyhtiöille

Kiinteistöliitto Uusimaa teki alkuvuodesta kyselyn jäsenilleen isännöintipalveluista. Kyselyyn vastasi Uusimaan alueelta yli 2000 vastaajaa, joista 75 prosenttia oli hallituksen puheenjohtajia. Kyselyssä selvitettiin muun muassa laskutusta, yhteistyötä hallituksen ja isännöitsijän välillä, kilpailuttamista ja kantelumenettelyn tuntemusta. Laskutuksen epäselvyys ja yhteydenpidon vähäisyys saivat vastaajilta heikoimpia arvosanoja. Vain joka viides piti isännöinnin kokonaislaskutusta vuositasolla selkeänä ja yksiselitteisenä.

 

Taloyhtiö2022 -tapahtumassa isännöintisopimuksia ja kyselyn tuloksia käsitellään Kiinteistöliitto Uusimaan toiminnanjohtaja Mika Heikkilän puheenvuorossa.

”Yksi puheenvuoroni kantava teema tulee olemaan isännöintisopimukset, sopimuksen päättyminen ja toisen sopimuksen alkaminen eli mitä pitää jo sopimusta tehdessä ottaa huomioon myös päättymisen kannalta.”, summaa Heikkilä.

Isännöintisopimuksia kuten kaikkia muitakin sopimuksia on olemassa hyvin erilaisia. Ei ole olemassa vain yhtä oikeaa sopimusmallia, tärkeintä on löytää omalle taloyhtiölle se sopivin ja toimivin malli. Tärkeintä sopimuksessa on sen sisältö ja sisällön tunteminen.

”Arjessa olemme usein huomanneet, että hallituksen jäsenet eivät tiedä mitä sopimuksessa on sovittu ja mitä sopimus pitää sisällään. Välillä ei hallitus eikä henkilöisännöitsijä kumpikaan tiedä, mitä sopimuksessa on sovittu ja mistä veloitetaan tai mikä asia kuuluu kenenkin hoidettavaksi. Kaikkien osapuolten tulisi tuntea oma sopimuksensa”, muistuttaa Heikkilä.

Mika Heikkilän puheenvuoron ja alustuksen jälkeen samassa luentosalissa jatketaan samalla teemalla. Toisessa osiossa käydään läpi tarkemmin isännöintipalvelut -kyselyn keskeisimpiä tuloksia. Läpi tullaan käymään ainakin kyselyssä esiin nousseet tyytymättömyyden aiheet ja mihin kyselyn perusteella pitäisi kiinnittää huomiota. Aihetta alustaa ja kyselyn tuloksista kertoo Heikkilän lisäksi Kiinteistöliitto Uusimaan hallituksen jäsen Tarja Teräväinen. Alustuksen jälkeen yleisö voi osallistua keskusteluun ja esittää kysymyksiä.

 

Tervetuloa seuraamaan Mika Heikkilän mielenkiintoista puheenvuoroa ja osallistumaan keskusteluun Taloyhtiö2022 -tapahtumassa saliin nro 103 klo 15–16.15! Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan tästä >>

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

5.2.2018

Taloudesta tietoa osakkaille kerran viikossa

Tiedotus toimii monissa taloyhtiöissä ja isännöintiyrityksissä hyvin. Usein taloyhtiön taloutta koskevat asiat tulevat kuitenkin osakkaille vasta yhtiökokouskutsun liitteissä. Niiden näkeminen tuoreeltaan lisää avoimuutta.

19.10.2016

Kylpyhuone ajan tasalle putkiremontin yhteydessä

Osakkaan oma kylpyhuoneen parannus- tai laajennushanke on järkevää toteuttaa samalla, kun taloyhtiö teettää putkiremontin. On melko yleistä, että osakkaat haluavat toteuttaa omia hankkeita taloyhtiön remontin yhteydessä. – Noin kolmasosassa Constin taloyhtiöille tekemistä hankkeista tehdään isompia muutostöitä, kuten keittiöremontteja ja tilojen laajennuksia.

25.5.2018

Timo Nieminen – rakentava vaikuttaja

Kiinteistöliiton tuore puheenjohtaja Timo Nieminen on pitkän linjan rakentaja. Työssään hän on tottunut sovittamaan yhteen erilaisia näkökulmia ja tavoitteita, mikä on vaatinut asettumista myös vastapuolen asemaan. Tälle kokemukselle on käyttöä valtakunnallisessa järjestössä, jota on rakennettu jo toista vuosisataa.

14.3.2022

Isännöintipalvelujen laskutus on taloyhtiöille epäselvää

Yli kolmannes taloyhtiöistä on Kiinteistöliitto Uusimaan selvityksen mukaan törmännyt ongelmiin isännöintipalvelujen laskutuksessa. Runsaasta avoimesta palautteesta käy ilmi, että vastaajat pitivät erityisen hankalina kuukausipalkkion lisäksi laskutettavia niin sanottuja erillisveloitettavia töitä. Helmikuussa päättyneeseen kyselyyn vastasi 2005 taloyhtiön edustajaa Uudenmaan alueelta.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti