Isännöintiliitto: Postilain muutokset vievät taloyhtiön paperiset kokouskutsut romukoppaan

Kuva: Bigstock

Taloyhtiön osakkaiden kutsut saapuvat postitse jo nykyisellään toisinaan myöhässä. Isännöintiliitto esittää, että kokouskutsut toimitettaisiin osakkaille pääsääntöisesti sähköisesti ja vain erikseen pyydettäessä osakas voisi saada kutsun postitse. Sähköpostikutsut säästävät lisäksi taloyhtiöiden postituskuluja.

− Jo nyt kokouskutsuja lähetetään jonkin verran sähköpostitse, mutta se on huomattavasti vähäisempää kuin perinteinen kirjeposti. Sähköpostikutsujen yleistymisen vauhdittamiseksi asia on huomioitava myös asunto-osakeyhtiölain uudistuksessa. Myös sähköisen postilaatikon kehittämistä olisi syytä vauhdittaa lakiuudistuksin, Isännöintiliiton lakiasiantuntija Jenni Lauhia sanoo.

Lisäksi asunto-osakeyhtiölaissa säädettyä yhtiökokouskutsun toimittamisen kahden viikon minimiaikaa on postin jakelupäivien vähentymisen vuoksi arvioitava, Isännöintiliitto sanoo tiedotteessaan.

Kokouskutsuja on saapunut välillä osakkaille myöhässä, vaikka ne olisi lähetetty lain sallimassa ajassa. Myöhästyminen on todennäköisesti johtunut postilain aikaisemmasta muutoksesta, jolla käytännössä mahdollistettiin tietyillä alueilla kolmipäiväinen postinjakelu.

Isännöintiliitto on antanut lausunnon postilain muuttamisesta sekä sanomalehtien määräaikaista jakelutukea koskevasta valtioneuvoston asetusluonnoksesta.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti