Isännöintiliitto haluaa helpottaa taloyhtiöiden tupakointikieltoa

Kuva: Ralf Ahlskog

Tupakointi asunnoissa voi aiheuttaa terveyshaittoja ja laskea asunnon arvoa. Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanervan mielestä ainoa oikea vaihtoehto on tupakoinnin täyskielto taloyhtiöissä.

− Yhdenkään asukkaan ei pitäisi joutua kärsimään tupakansavusta. Silti valitettavan moni kärsii, Koro-Kanerva sanoo liiton tupakkalain muutosta koskevassa tiedotteessa.

Monessa taloyhtiössä kärsitään naapurin puolelta tulevasta tupakansavusta. Mahdollisten terveyshaittojen lisäksi tupakansavu voi laskea oman asunnon lisäksi myös naapureiden asunnon arvoa.

− Kun myy tai vuokraa asuntoa, ei tupakanhaju ainakaan lisää sen haluttavuutta. Omistaja voi joutua tekemään isonkin remontin hajun poistamiseksi, Koro-Kanerva huomauttaa.

Tupakoitsijat vetoavat taloyhtiöissä usein perusoikeuksiinsa. Koro-Kanerva kuitenkin huomauttaa, että jokaisella on myös oikeus elää savuttomassa kodissa. Lisäksi on huomioitava, että taloyhtiössä osakas ei omista asunnon seiniä, lattioita ja kattoa, vaan oikeuden hallita huoneistoa ostamiensa osakkeiden perusteella.

Tupakkalakia ollaan muuttamassa niin, että taloyhtiöt voisivat enemmistöpäätöksellä hakea tupakointikieltoa taloyhtiön hallitsemille piha-alueille.

Isännöintiliiton mielestä sosiaali- ja terveysministeriön ehdottama lakimuutosehdotus ei kuitenkaan ratkaise kaikkia keskeisiä ongelmia, joita taloyhtiöillä on nykyisen tupakkalain kanssa.

Liitto muuttaisi lakia niin, että taloyhtiöt voisivat hakea kieltoa enemmistöpäätöksellä nykyisin vaadittavan yksimielisyyden sijaan.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti