Isännöintiliiton Putkiremonttibarometri: remontit kallistuvat

Putkiremontin suunnittelua. Kuva: Bigstock

Joka kolmas tuoreen barometrin kysymyksiin vastannut isännöitsijä arvoi putkiremonttien kallistuvan 1-5 prosenttia seuraavien 12 kuukauden aikana. 28 prosenttia vastanneista arvoi niiden kallistuvan enemmän. Joka viides arvioi, ettei hinnoissa tapahdu oleellista muutosta.

Vain neljä prosenttia ennusti putkistosaneerausten halpenevan. 18 prosenttia ei osannut tai halunnut arvoida hintojen kehitystä.

Hinnanmutosten arveltiin ainakin osittain johtuvan koronan aiheuttamista remonttien lykkääntymisistä.

− Koronan väistyessä taloyhtiöt saattavat innostua korjaamaan aiempaa enemmän pienen hiipumisen jälkeen. On selvää, että kysynnän kasvaminen tarkoittaa myös urakoiden hintojen nousua, sanoo Isännöintiliiton vaikuttamis- ja tutkimusjohtaja Tuomas Viljamaa.

Barometriin vastanneista isännöitsijöistä 67 prosenttia arvioi, että osakkailla on realistinen käsitys putkiremontin vaikutuksesta osakkeiden (eli asunnon) arvoon.

Urakoitsijan valinnassa selvästi suurin merkitys oli hinnalla: 64 % vastanneista sanoi sillä olleen viitosen verran merkitystä asteikolla 1-5, eli  “erittäin suuri merkitys”, ja nelosen verran lisäksi 34 %.

Myös urakoitsijan maine ja vakavaraisuus olivat tärkeitä. Urakoitsijan tarjoamalla palvelukonseptilla ja urakkamuodolla oli selvästi vähiten merkitystä.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti