Isännöintialan työhyvinvointi kohenee uuden työaikalain myötä

Vuoden 2020 alusta voimaan astuva uusi työaikalaki koskee suurinta osaa isännöitsijöistä. Isännöintiliiton mukaan muutos on toivottu, mutta se myös ravistaa alaa, kirjoittaa Hervannan Sanomat.

Isännöintialalla työpäivät ovat perinteisesti muodostuneet pitkiksi johtuen iltakokouksista. Uudessa työaikalaissa iltakokoukset tulevat seurattavan työajan piiriin, mutta laki mahdollistaa myös sopimisen nykyistä väljemmistä työaikajärjestelyistä ja -joustoista työntekijöiden kanssa. Työaikaan lasketaan myös etä- ja ylityö. Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva näkee, että lakimuutos kannustaa isännöintialaa panostamaan työhyvinvointiin, mikä puolestaan lisää työn ja alan vetovoimaa sekä arvostusta.

Uutta työaikalakia sovelletaan isännöitsijän toimenkuvan mukaan tiivistetysti niin, että se koskee hallinnollisia ja teknisiä isännöitsijöitä riippumatta siitä, ovatko he esimiesasemassa. Työaikalain ulkopuolelle jäävät käytännössä vain isännöintiyrityksen tai sen osan johtaja sekä yrittäjäasemassa olevat isännöitsijät ja heidän perheenjäsenensä.

Hervannan Sanomien haastattelema isännöitsijä Ilkka Saarinen kertoo, että pienemmissä isännöintiyrityksissä on saatettu tähän asti toimia ilman perehtymistä työaikalainsäädäntöön, eikä niissä välttämättä ole toteutettu työajanseurantaa. Uusi työaikalaki voi olla osalle toimijoista suuri yllätys, Saarinen sanoo.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti