Isännöintialalle tulossa uudet eettiset ohjeet

Mia Koro-Kanerva. Kuva Aleksi Poutanen

Isännöintiliiton toimitusjohtajan Mia Koro-Kanervan mukaan liitto ei hyväksy minkäänlaisia isännöinnin ja palveluntarjoajien välisiä palkkiorakenteita, jotka voivat vaarantaa isännöinnin lojaliteetin taloyhtiölle.

Taloyhtiöiden pelkojen mukaan isännöitsijä on muuttumassa taloyhtiön etujen puolustajasta isännöintiyrityksen ja sen verkoston tuotteiden myyjäksi. Uusia eettisiä ohjeita on käytännössä tehty syksystä 2021 lähtien.

− Kuten järjestöyhteistyössä yleensäkin, keskustelu on ollut vilkasta ja monipuolista, Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva kertoo Rakennuslehdelle.

− Jokainen taho pyrkii tuomaan ohjeisiin omille viiteryhmilleen olennaisimpia asioita ja kokonaisuuksia. Laaja-alainen keskustelu ja eri näkökulmien huomioiminen varmistaa parhaan, toimivan ja uskottavan lopputuloksen. Ohjeiden pitää elää ajassa.

Uudet ohjeet julkaistaan ensi vuoden alkupuolella.

Ohjeissa otetaan kantaa esimerkiksi hinnankorotusten sopimisprosessiin, taloyhtiön talouden ja prosessien läpinäkyvyyteen, isännöinnin sidonnaisuuksiin ja reilun kilpailun pelisääntöihin.

Myös isännöintialan valvontajärjestelmiä tullaan järjestöyhteistyössä uudistamaan. Isännöintiliitto kannustaa isännöitsijöitä ja isännöintiyrityksiä lisäämään avoimuutta ja vuoropuhelua asiakkaidensa kanssa. Liiton mukaan isännöinnin veloituksissa ei saa olla mitään, mitä ei voisi kertoa avoimesti taloyhtiön hallitukselle.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti