Isännöinnin järjestäminen vaatinut paljon vaivaa uudistaloissa

Kuva: Kiinteistöliitto

Suurin osa uudehkoista taloyhtiöistä päätyy vaihtamaan isännöitsijää ensimmäisten vuosien aikana. Vuosina 2010–2014 valmistuneissa yhtiöissä enää 38 prosentilla oli sopimus perustajaosakkaan alun perin valitseman isännöintiyrityksen kanssa. Tätä uudemmissa eli vuosina 2015–2021 rakennetuissa taloyhtiöissä alkuperäisen isännöinnin osuus oli vielä noin 60 prosenttia.

Rivitaloyhtiöissä oli 13 prosentilla osakasisännöinti tai isännöintisopimus vasta tuloillaan. Rivitaloyhtiöistä hieman alle puolet oli vaihtanut isännöintinsä perustajaosakkaan valitsemasta ratkaisusta.

Avointen vastausten perusteella uusilla taloyhtiöillä on ollut isännöintipalveluiden saatavuudessa ja laadussa huomattavia haasteita.

Hyvää oli tulosten perusteella se, että uusia ja aikaansaavia isännöintipalveluita on vaihdosten jälkeen ollut saatavissa. Alkuperäiseen isännöintiin tyytymättömät olivat varsin usein kuitenkin löytäneet mielestään aiempaa paremman isännöinnin.

Hyvän isännöitsijän löytäminen oli usein vaatinut useamman vaihdoksen ja kilpailutuksen. Turbulenssia tarjontaan ovat tuoneet myös alan nopeat muutokset, yrityskaupat ja isännöitsijöiden vaihtuvuus. Pienet taloyhtiöt kokivat myös uudispuolella olevansa suuria taloyhtiöitä heikommassa asemassa isännöintipalveluiden saatavuudessa.

Lue koko juttu osoitteesta: https://www.kiinteistoliitto.fi/uutiset/nayta/?id=10926

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti