Inspecta tarjosi juhlavuonnaan tietoa kiinteistöjen kunnosta

Inspecta täyttää 40 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi se järjesti Tietopäivän seminaarin, johon yhdistyi myös perinteinen asiakaspäivä. Tilaisuuden teema oli ajankohtainen kiinteistöjen, infran ja rakentamisen laatu.

Inspectan tapahtuma kiinteistö-, infra- ja rakentamisen alan asiantuntijoille ja yritysjohdolle oli Kaapelitehtaalla Helsingissä eilen 2. syyskuuta. Kevään aikana on otsikkoihin noussut juttuja kiinteistöjen kunnosta ja rakentamisen laadusta. Kiinteistöjen ja infran kuntoon sekä rakentamisen laatuun liittyvät ongelmat ovat olleet asiantuntijoiden tiedossa kuitenkin jo vuosia. Kaapelitehtaalla nostettiinkin esille julkiseen ja yksityiseen johtamiseen, rakentamiseen ja teknisen laadun parantamiseen liittyviä ajankohtaisia aiheita. Niitä käsiteltiin sekä teknisistä, taloudellisista että juridisista näkökulmista.

Maksuton tilaisuus pyrki tarjoamaan osallistujille inspiraatiota ja konkreettista tietoa. Samalla juhlittiin Inspectan 40-vuotista taivalta. Tietopäivä-seminaari on Inspectan uusi tapahtumakonsepti, joka järjestettiin nyt toista kertaa. Ensimmäinen Tietopäivä järjestettiin teollisuuden asiakkaille ja ammattilaisille tammikuussa 2014.

Inspectan edeltäjä olin entinen Valtion Tekninen Tarkastuslaitos, joka perustettiin 1975, ja josta tuli yksityinen osakeyhtiö 2002. Nykyinen Inspecta on tarkastus-, testaus-, sertifiointi-, konsultointi- ja koulutusalan palveluyritys, joka toimii myös muualla Itämeren ja Pohjoismaiden alueella.

1 kommentti

  • Maurits Reply

    12.9.2015 at 09:10

    Kuuluuko rakennusten energiatodistusten valvonta millään tavalla Inspectan valvonnan piiriin? Mikä on ongelma? Se selviää pikavauhdilla tutustumalla HS:n mielipidekirjoituksiin; 8.8.15 “Energiatodistus tulisi panna täysremonttiin” ja 9.8.15 “Energiatodistus on irvikuva todellisuudesta”.
    Eniten minua on ihmetyttänyt Kiinteistöliiton suhtautuminen asiaan, kun ympäristöministeriö teki ison muutoksen energiatodistukseen. Henkilöstöä koulutettiin kuuliaisesti noudattamaan ympäristöministeriön asetuksia, vaikka valtaosa käytännön ihmisistä totesi ne järjettömiksi. Kansantaloudelle on tehty iso karhunpalvelus. Kun energiatodistus on irrotettu kytkennästä käytäntöön, on ihmisten kiinnostus energia-asioita kohtaan kadonnut. Toimin erään rivitalon isännöitsijänä, kun muutos energiatodistukseen tehtiin. Huomasin, että voisimme säilyttää saman energialuokan rakennukselle, jos muuttaisimme sähkölämmityksen öljylämmitykseen! Emme muuttaneet. Ministeriölle tietenkin huomautettiin raskaastikin ko. muutoksestä ja sieltä saatiin takaisin vain ylimielisyyttä ja möläytyksiä. Pahimpia niistä oli esim. se, ettei rakennuksen käyttöajalla ole mitään merkitystä tässä asiassa.

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti