Infra-alan monet osaajat -kilpailu ratkesi Jyväskylässä

Kuva: Faneri

Yhdyskuntatekniikka 2019-näyttelyn yhteydessä käytiin 15.5. ensimmäinen Infra-alan monet osaajat -kilpailu. Kilpailun avulla haluttiin tuoda näkyväksi alalla olevaa ja tarvittavaa, kaikkien kansalaisten päivittäiseen elämään vaikuttavaa osaamista. Kilpailussa viisi ammattilaisista koottua joukkuetta ratkoi kolmea Jyväskylän kaupungin määrittämää, kaupunkiympäristöön liittyvää tehtävää:

Liikunta, infra ja ilmastonmuutos, case Harju
Infralla ilkivaltaa vastaan, case Sepänaukio
Tapahtumat ja niiden vaatimukset infralle, case Lutakon aukio ja satama.

Jokainen Yhdyskuntatekniikka -näyttelyn takana oleva järjestö kutsui alaltaan asiantuntijan kokoamaan oman joukkueensa.

Tuomaristo valitsi kilpailun voittajaksi Suomen kuntatekniikan yhdistyksen SKTY:n joukkueen työn ”Faneri”. Työn aiheena oli Tapahtumat ja niiden vaatimukset infralle, case Lutakon aukio ja satama. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Matias Halmeenmäki, Santeri Nuotio, Tiia Ronkainen, Tiia Valtonen ja Juuso Haapamäki.

Kunniamaininnan saivat Tieyhdistyksen joukkue työstä Infralla ilkivaltaa vastaan, case Sepänaukio ja Vesilaitosyhdistyksen joukkue kokonaisuudesta Lutakko ja Harju.

Tuomariston mukaan voittajatyössä on rohkeasti pohdittu konseptia alueen toiminnallisuuden, visuaalisen ilmeen ja viihtyisyyden kehittämiseksi. Laajan Lutakon aukion elävöittämiseksi on esitetty onnistunut idea aukion pinnan hyödyntämisestä graafisin elementein sekä rohkeasti taiteen keinoja hyödyntäen. Väliaikaisten rakenteiden tuominen alueelle sen elävöittämiseksi sopii hyvin muuttuvien ja ympärivuotisten tapahtumien vaatimuksiin. Sinivihreät rakenteisiin integroidut ratkaisut lisäävät alueen vihreyttä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää