Ilmoita asunto-osakeyhtiön hallitusmuutokset netissä

Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rousi

Kevät on asunto-osakeyhtiöiden yhtiökokousten kiireisintä pitoaikaa. Yhtiökokouksissa valitaan mm. hallituksen uudet jäsenet, jotka pitää ilmoittaa kaupparekisteriin viivytyksettä.

Asunto-osakeyhtiön hallitus on helpointa, nopeinta ja edullisinta ilmoittaa kaupparekisteriin netissä YTJ-palvelussa. Muutaman vuoden käytössä ollut netissä ilmoittaminen on yleistynyt tasaisesti, ja jo 45 prosenttia asunto-osakeyhtiöiden hallintoa koskevista muutosilmoituksista tehdään netissä.

Ilmoittaminen netissä YTJ-palvelussa on helpompaa kuin paperilomakkeella, koska palvelu ohjaa ilmoituksen tekemisessä. Netissä tehdyt ilmoitukset pystytään myös käsittelemään paperisia nopeammin.

Asunto-osakeyhtiön muutosilmoituksen voi allekirjoittaa joko hallituksen jäsen tai isännöitsijä.

Netissä ilmoittaminen on yleensä edullisempaa

Kun teet ilmoituksen netissä, tarvitset suomalaisen henkilötunnuksen sekä omat verkkopankkitunnuksesi tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Ilmoituksen tekeminen netissä on yleensä edullisempaa kuin paperilomakkeella. Esimerkiksi asunto-osakeyhtiön hallitusmuutoksen ilmoittaminen netissä maksaa 40 euroa, kun taas paperi-ilmoituksen hinta on 85 euroa.

Palvelu laskee ilmoituksen käsittelymaksun. Sen maksat palvelussa ilmoituksen hyväksymisen ja allekirjoittamisen jälkeen joko verkkopankissa tai luottokortilla. Maksajana voi olla myös joku muu kuin ilmoituksen allekirjoittaja.

Muistathan ilmoittaa myös jäsentaloyhtiön muuttuneet tiedot Kiinteistöliiton jäsenrekisteriin!

Lue lisää netissä ilmoittamisesta ja tutustu opasvideoihin YTJ-palvelun nettisivuilla.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti