Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hanke auttaa energiansäästössä

Kuva: Bigstockphoto

Kuusi taloyhtiötä Helsingissä ja Vantaalla on keväällä 2019 asennuttanut taloihinsa sensorit, joiden tuottamaa tietoa hyödyntämällä tavoitellaan energiansäästöjä.

Taloyhtiöt ovat mukana Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen käynnistämässä kokeilussa, jonka toteuttavat Helsingin kaupungin innovaatioyhtiö Forum Virium Helsinki, Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY sekä Helsingin ja Vantaan kaupungit yhdessä Green Building Councilin kanssa.

Taloyhtiöihin on keväällä asennettu IoT-sensoreita, joiden tuottamaa tietoa analysoimalla pyritään löytämään kustannustehokkaimmat tavat vähentää energiankulutusta. Sensoreilla energiankulutustiedot voidaan kerätä jopa 10 kertaa edullisemmin kuin perinteisellä käsimittauksella. Forum Viriumin projektipäällikkö Timo Ruohomäen mukaan kerrostaloissa on harvoin sellaista tekniikkaa, jolla aktiivisesti voitaisiin ohjata lämmitystä tarpeen mukaisesti. Korjaustoimenpiteet voivat olla hyvinkin yksinkertaisia, mutta oikean toimenpiteen tunnistaminen vaatii asiantuntemusta.

Ilmastoviisaat taloyhtiöt -hankkeen tavoitteena on lisätä taloyhtiöiden tietoisuutta kevyistä ja edullisista digiratkaisuista, joilla pyritään vähentämään energianhukkaa. Digiratkaisuissa pyritään ottamaan tarkoin huomioon tietosuojalainsäädännön asettamat vaatimukset tiedon keruulle ja tiedon omistamiseen liittyvät kysymykset. Hankkeen päättyessä julkaistaan Taloyhtiön Digiopas, joka avaa tarkemmin datan ja sen keräämisen mahdollisuuksia yksityisyyden suojan huomioiden.

Lue lisää Forum Virium Helsingin tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti