Ilmalämpöpumpun suodattimet puhdistettava säännöllisesti

Kuva: Daikin Finland

Ilmalämpöpumppu ei pelkästään lämmitä ja jäähdytä, vaan käynnissä ollessaan se myös puhdistaa sisäilmaa koko ajan. Siksi sisäyksikön suodattimet on muistettava puhdistaa säännöllisesti. Korona-aikana kotona myös ollaan enemmän, mikä voi lisätä huonepölyn määrää ja puhdistustarvetta.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikön suodattimet on puhdistettava sitä useammin, mitä enemmän ilmassa on epäpuhtauksia. Jos pumppu on talvikaudella koko ajan käytössä, on imuria hyvä käyttää kahden viikon välein, mutta vähintään kerran kuukaudessa, lämpöpumppuasiantuntija, Daikinin tuotepäällikkö Jussi Kummu kertoo.

Säännöllinen puhdistaminen on tärkeää, sillä likaiset suodattimet voivat heikentää lämmitys- ja jäähdytystehoa sekä aiheuttaa sisäilmaan ylimääräisiä hajuja. Luonnollisesti myös suodatinten ilmanpuhdistusteho heikkenee niiden likaantuessa.

-Talvella ulkoilmasta tulee vähemmän epäpuhtauksia sisälle, mutta korona-aikana kotona ollaan enemmän, jolloin huonepölyä ja esimerkiksi vaatteista irtoavia hiukkasia on sisäilmassa enemmän. Suodatinten puhtaudesta on tarpeen huolehtia etenkin kevään siitepölykauden lähestyessä, Kummu neuvoo.

Tavallisen kuukausittaisen puhdistuksen voi tehdä itse, apuvälineiksi tarvitaan vain imuri ja vettä. Ensin avataan sisäyksikön etupaneeli ja ilmansuodattimet vedetään ulos. Sen jälkeen suodattimet yksinkertaisesti imuroidaan puhtaaksi.

Jos pöly on rasvaista eikä irtoa imurilla, suodattimet voi pestä haaleassa vedessä, jossa on pari tippaa astianpesuainetta tai muuta neutraalia pesuainetta. Suodatinten pitää antaa kuivua kokonaan ennen niiden asentamista takaisin paikoilleen.

Ajoittain tehtävä perusteellisempi puhdistus on syytä antaa ammattilaisen tehtäväksi. Daikin Finlandin myyntipäällikkö Mika Rajakangas korostaa, että etenkään kennoston herkästi vioittuvia lamelleja ei kannata mennä puhdistamaan itse.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti