Ilmalämpöpumpulla helpotusta kesän helteisiin

Hyvin toteutettu ilmalämpöpumpun asennus on sekä osakkaan että taloyhtiön etu. Osakas saa nauttia kesäisin viileämmästä sisäilmasta ilman, että siitä on haittaa muille osakkaille.

Ilmalämpöpumpun hankkiminen asuntoon ei kuitenkaan ole taloyhtiömaailmassa niin yksinkertaista.

– On muistettava, että ilmalämpöpumpun asentamiseen on aina saatava taloyhtiön suostumus ja taloyhtiö voi asettaa reunaehtoja ilmalämpöpumpun asentamiselle, sanoo Kiinteistöliiton johtava asiantuntija (energia ja ilmasto) Petri Pylsy.

Helpottamaan taloyhtiön suunnitelmallista toimintaa Kiinteistöliitto, Kiinteistöliitto Uusimaa, Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU ja Rakennustieto ovat viimeistelemässä ohjeistusta siitä, miten päätöksenteon taloyhtiössä tulisi edetä ja mihin asioihin on kiinnitettävä huomiota pohdittaessa asunnon viilentämistä ilmalämpöpumpulla.

Tule kuuntelemaan uuden ohjeistuksen pohjalta laaditut vinkit siihen, miten taloyhtiössäsi kannattaa toimia, kun ilmalämpöpumput nousevat taas puheenaiheeksi.

Ilmalämpöpumppujen asennusohje -luento
Messukeskus, Siipi kokous- ja tapahtumamaailma
Sali 207, klo 9.30 – 10.00

Ilmoitaudu tapahtumaan

Tapahtuman seminaariohjelma

 

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

helle

4.5.2022

Helteet tekevät kodeista vaarallisen kuumia – Tulevaisuuden jäähdytystarpeet selvityksessä

Tukalat helteet ovat yleistyneet ilmastonmuutoksen myötä. Ne aiheuttavat epämukavien olojen lisäksi ennenaikaisia kuolemia, joten asuntoihin etsitään nyt jäähdytyskeinoja. Aalto-yliopiston tuore tutkimushanke selvittää rakennusten lämpötilojen vaikutusta ihmisten viihtyvyyteen.

asuntosijoittamisen

30.9.2022

Vuokranantajabarometri: Asuntosijoittamisen näkymät laskussa

Asuntosijoittamisen näkymät ovat laskussa, kertoo Suomen Vuokranantajien Vuokranantajabarometrista. Hoitokulut ja korot nousevat eikä asuntosijoittaminen enää ole yhtä kannattavaa kuin ennen. Tampereella kuitenkin uskotaan myönteiseen kehitykseen.

salaman sytyttämä tulipalo

15.7.2022

Salaman sytyttämä tulipalo on harvinainen mutta tuhoisa

Suomessa salamoi lähinnä kesäisin ja silloinkin harvoin, mutta Suomessakin syttyy silti joka vuosi salaman aiheuttamia rakennuspaloja. Ne ovat yleensä todella tuhoisia. Viime kesänä salama sytytti savonlinnalaisen kerrostalon palamaan.

energiaosaamisessa

2.11.2022

Taloyhtiöiden energiaosaamisessa puutteita

Taloyhtiöt pitävät energiatehokkuuden parantamista tärkeänä, mutta energia-asioihin liittyvässä osaamisessa nähdään parantamisen varaa, selviää Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoaiheisesta kyselystä. Monet kokevat, ettei heillä ole riittävästi tietoa energia- ja ilmastoasioista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti