Hypo: Koko maan asuntojen hintakehitys hiipuu kohti nollaa

Asuntomarkkinoiden tila näyttää kokonaisuudessaan melko myönteiseltä, arvioi Hypo vuoden ensimmäisessä suhdannekatsauksessaan. Koko maan asuntojen hintojen keskiarvo on laskussa, ensi vuosi menee miinuksen puolelle. Arvon lasku koskee joka toista asuntoa.

Totuttuun tapaan alueiden väliset erot jatkavat kasvuaan. Muuttotappioalueilla hintojen lasku jatkuu, mutta samalla suurempien kaupunkien jyrkin nousu tasoittuu rakennusbuumin myötä. Halpa asumisen hinta kuitenkin auttaa houkuttelemaan asukkaita muuttotappioalueille, eikä kaupungistumista ole syytä suitsia.

Omistusasuntolainojen korkojen nousua ei ole näköpiirissä. Lähitulevaisuudessa ilmeisin korkokehitys myötäilee nollaa, joskin kotitalouksien on kannattavaa varautua myös yllätyksiin. Kaikkiaan tulevaisuus näyttää kaikille asujille optimistiselta, sillä työllisyydenkin odotetaan pysyvän vakaana ja väestöennuste lupaa vaihteeksi kasvua syntyvyyteen ja työperäiseen maahanmuuttoon.

Naiset maksavat tuoreiden tutkimusten perusteella miehiä enemmän samoista asunnoista. Naiset myös myyvät asunnot miehiä edullisempaan hintaan. Hypo antaakin neuvon lähestyvän naistenpäivän alla: hintapyynnössä ei kannata arkailla, ostettaessa kannattaa tinkiä ja hiljaisena kaupantekoaikana kannattaa edetä harkiten.

Lue lisää täältä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti