Huolimattomuus putkiston asennustöissä aiheuttanut vesivahinkoja Järvenpäässä

Kuvituskuva

Uuden Just-keskuksen vesivahinkojen taustalla on rakentamisen aikaiset asennusvirheet putkistossa, kirjoittaa Yle.

Järvenpään uuden sosiaali- ja terveyskeskuksen Justin osa vastaanottohuoneista on jouduttu sulkemaan viime viikkoisen vesivahingon takia. Kyseessä on jo toinen viime vuoden tammikuussa avatun rakennuksen putkirikko.

Vesivahingon syy on selvillä, kyseessä on huolimattomuus asennustyössä. Runkovesilinjan liitoskohdat on tehty yleisellä puristusmenetelmällä. Menetelmä on ollut jo 10–15 vuotta käytössä. Vuonna 2016 rakennukseen on tehty normien mukaiset painekokeet, jolloin kyseiset kohdat eivät ole vuotaneet.

Molempien vesivahinkojen taustalla on sama asennusvirhe. Consti Talotekniikan toteuttaman urakan asentaja ei ole noudattanut riittävää huolellisuutta.

Normaalisti putki työnnetään noin 2,5 senttiä muhvin sisälle, mutta Järvenpäässä putki oli vain noin yhden sentin verran muhvin sisällä, jolloin liitokset eivät ole kestäneet normaaleja paineiskuja ja lämpötilamuutoksia.

Lue alkuperäinen artikkeli Ylen nettisivuilta.

 

1 kommentti

  • Helmi lempinen Reply

    15.5.2018 at 10:28

    Jos yhdellä putkimiehellä on liitospuristin, joka ei tarpeeksi yhdistä putkia, riittää se tekemään mittavat vahingot tässäkin miljoonatalossa. Joka kerran, kun putkimies ottaa liittimien puristajat käteensä, on hänen tarkistettava, että puristinvehje on varmasti kunnossa. Nyt tämä rakennusliike saattaa mennä vaikka konkurssiin (eikä ole vanha yritys) ja sitten kuntalaiset maksavat ja maksavat kunnes homeen vuoksi koko höskä murjotaan maan tasalle. Ikävä tulevaisuus.

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link