HSY: Pääkaupunkiseudulla jäljellä rakennusoikeutta kymmeniin tuhansiin asuntoihin

Kuva: Bigstockphoto

Asemakaavatilanteen puolesta asuntotuotannon mahdollisuudet pääkaupunkiseudulla on turvattu lähivuosiksi, kertoo Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY.

Vaikka asumiseen tarkoitetun käyttämättömän rakennusoikeuden määrä väheni hieman, on pääkaupunkiseudulla käyttämätöntä rakennusoikeutta eli varantoa jäljellä kymmeniin tuhansiin asuntoihin. Tiedot käyvät ilmi HSY:n vuosittaisesta tonttivarantokatsauksesta.

Pientalojen rakentamiseen tarkoitetun varannon määrä laski enemmän kuin kerrostalojen rakentamiseen tarkoitettu varanto. Asemakaavoitus on asumisen osalta erittäin kerrostalovaltaista ja kerrostalovarannon osuus varannosta on ollut jo pitkään kasvussa pientalovarannon vähentyessä. Helsingissä kerrostalovarannon määrä on ähes kaksinkertainen pientalovarantoon verrattuna. Eniten pientalojen rakentamismahdollisuuksia on jäljellä Espoossa.

Vaikka käyttämättömän rakennusoikeuden määrä on suuri, muistuttaa HSY:n erityisasiantuntija Heikki Levola, että asemakaavassa osoitettu rakentamismahdollisuus ei välttämättä johda toteutukseen.

Lue lisää HSY:n tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti