Hissi jälkiasennuksena pidentää kotona asumisen mahdollisuutta

Vanhaan kerrostaloon jälkikäteen asennettu hissi pidentää kotona asumisen mahdollisuutta. Samalla se nostaa asuntojen arvoa, kirjoittaa Keski-Uusimaa (11.9.2020).

Kerrostalossa, jossa on hissi, voi asua keskimäärin kahdeksan vuotta pidempään kuin hissittömässä talossa, sanoo Koneen myyntipäällikkö Riku Nevalainen artikkelissa. Hissin asennus ei juuri häiritse asukkaiden elämää, ja asunnoissa on mahdollista asua koko projektin ajan. Nevalaisen mukaan hissillinen talo myös nostaa osakkeiden arvoa sekä nopeuttaa myyntiprosessia keskimäärin viidellä viikolla.

Meillä on erilaisia vaihtoehtoja jälkiasennettaville hisseille, ja sellaista kerrostaloa ei löydy, johon hissiä ei voisi asentaa jälkikäteen, Nevalainen toteaa.

Taloyhtiöt saavat kerrostalohissin rakentamiseen avustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta enintään 45 prosenttia urakan kokonaiskustannuksista.

Jos kaupunki tai kunta antaisi 10-20 prosenttia lisäavustusta, kuten jotkut kunnat tekevät, se olisi merkittävä ja kustannustaloudellinen panostus kotona asumisen mahdollistamiseksi, sanoo isännöitsijä Risto Heikkilä isännöintitoimisto Keravan Kiinteistöpalvelusta artikkelissa.

Lisätietoa hissiavustuksesta: ARA

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link