Helsinki seuraa päästövähennyksiään ilmastovahdilla

Helsinki Vallisaaresta kuvattuna. Kuva: Juha Karvonen kesäkuu 2019 Helsinki Vallisaaresta kuvattuna. Kuva: Juha Karvonen kesäkuu 2019

Helsinki on kehittänyt kaikille avoimen ilmastovahti-palvelun, jolla seurataan kaupungin päästövähennystoimenpiteiden edistymistä kohti vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitetta.

Seurantapalvelu on kansainvälisestikin ainutlaatuinen ja siihen on koottu tiedot jokaisesta päästövähennysohjelman toimenpiteestä ja niiden etenemisestä. Jatkossa palveluun avataan julkiseksi myös kaikki taustaoletukset ja laskelmat, joiden perusteella päästöjä arvioidaan. Helsinki on tällä hetkellä käynnistänyt 147 toimenpidettä hiilineutraalisuustavoitteen saavuttamiseksi vuoteen 2035 mennessä.

Ilmastovahdissa esitetään kunkin toimenpiteen suuruusluokka ja vaikuttavuus hiilineutraaliuden saavuttamisessa ja siitä voi hakea ja tarkastella Helsingin ilmastotekoja teemoittain tai vastuutahon mukaan. Ilmastovahdista on hyötyä niin poliittisille päättäjille, tutkijoille kuin tavallisille kaupunkilaisillekin päästövähennysten arvioinnissa.

Helsingin kaupunkistrategiassa on päätetty, että vuoden 2035 hiilineutraalisuustavoitteesta 80 prosenttia saavutetaan päästövähennyksin ja 20 prosenttia päästöistä kompensoidaan, jolloin nettopäästöt vuonna 2035 olisivat nolla.

Lue lisää Helsingin kaupungin uutisesta. Tutustu myös Helsingin ilmastovahtiin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti