Helsinki ja HSY riidoissa roska-autojen aikatauluista

Helsingin kaupunki vastustaa Helsingin hallinto-oikeudessa Helsingin Seudun ympäristöpalvelujen (HSY) päätöstä aikaistaa roska-astioiden tyhjentämistä Helsingissä arkisin aamuviiteen ja muualla pääkaupunkiseudulla kello kuuteen, kertoo Helsingin Sanomat.

Kaupungin linjauksen mukaan jätteenkuljetusautot saisivat aloittaa jätteenkeruun vasta aamuseitsemältä toiminnasta aiheutuvan, jopa terveyshaitaksi tulkittavan melun vuoksi. Toistaiseksi ennen aamuseitsemää jätteitä kerätään vain poikkeustapauksissa, esimerkiksi Hämeentien varrelta katuremontin vuoksi jo neljältä aamuyöstä.

HSY:n mukaan aikaistamisella halutaan vähentää liikenneruuhkia erityisesti keskustassa työmatka-aikaan. Se myös testasi varhaisempaa jätteenkeruun aloitusta vuosina 2015-2017. Aikaistaminen tehostaisi jätteenkeruuta vähentämällä odotusaikoja ja jäteautojen päästöjä jopa 20 prosenttia roska-astiaa kohden.

Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat myös valittaneet korkeimpaan hallinto-oikeuteen Helsingin hallinto-oikeuden välipäätöksestä, jonka mukaan HSY olisi saanut aikaistaa jätteenkeruun jo ennen asian lopullista ratkaisemista. Valituksen johdosta HSY ei ole vielä varhaistanut jätteenkeruun aloitusta.

Lue lisää Helsingin Sanomien artikkelista.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti