Helsingissä aurataan viikonlopun lumimyräkän jälkiä – asuntokatujen lumitöitä aloitellaan

Lunta satoi viikonlopun aikana runsaasti kaikkialla Helsingissä, mutta eniten pohjoisilla alueilla. Kumpulassa mitattiin 30 cm uutta lunta sitten viime keskiviikon, kun Kaisaniemessä lumikertymä oli 15 cm viikonlopun aikana.

Pää- ja joukkoliikennekatujen jälkeen aurausvuorossa ovat asuntokadut, joiden auraamista on päästy jo aloittelemaan. Työtä kuitenkin vielä riittää, ja maanantaina iltapäivällä osa asuntokaduista ja niiden jalkakäytävistä on edelleen lumen peitossa. Keskustassa kiinteistöt ovat hoitaneet jalkakäytävät hyvään kuntoon.

Pyöräilyn tehostetun talvihoidon harjasuolausreittejä on hoidettu auraamalla runsaan lumentulon johdosta. Useimmilla reiteillä pyöräily sujuu. Ajoradan tasossa olevat pyöräkaistat ovat paikoin vielä auratun lumen peitossa. Samoin osa bussipysäkeistä odottaa vielä lumenpoistoa.

Lumikasoja ajetaan pois vielä monta viikkoa

Katujen lumitilat ovat täynnä, joten sekä ajoradat että jalkakäytävät ja pyörätiet ovat kaventuneet.

− Lunta pitäisi päästä pian ajamaan pois kaduilta. Uusille lumille ei ole enää tilaa, ja näkymät liikenteessä ovat lumikasojen takia huonot, kertoo Helsingin katukunnossapidon tiimipäällikkö Tarja Myller.

Lumenajo aloitetaan, kun kadut on saatu ensin aurattua. Ajankohta vaihtelee alueittain ja siihen vaikuttavat myös mahdolliset tulevat lumisateet.

− Luultavammin lumenajo alkaa lähipäivinä, jos uutta lunta ei tule paljoa. Se tulee kestämään useita viikkoja.

Helsingissä aurattavaa riittää, sillä autoliikenteen katuja ja teitä on noin 1200 kilometriä. Pyörä- ja kävelyteitä on noin 2500 kilometriä.

Lähestyvistä kadunpuhdistuksista saa etukäteen tietoa osoitteesta puhdistussuunnitelmat.fi. Autoilija voi samasta osoitteesta myös tilata itselleen muistutustekstiviestin, joka kertoo etukäteen, kun auto on tarpeen siirtää pois aurauksen tieltä. Auraus voi viivästyä paljonkin, mikäli runsaasti autoja joudutaan siirtämään pois tieltä.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

24.1.2017

Kohti esteettömyyttä

Monesti esteettömyydestä tulee mieleen ensimmäisenä vanhuusväestön mahdollisuus asua kotona pidempään. Esteetön kulku hyödyttää kuitenkin kaikkia taloyhtiöissä asuvia. Esimerkiksi vaunuja työntävät vanhemmat tai raskaita kauppakasseja kantavat hyötyvät yhtä lailla esteettömästä kulkemisesta.

21.12.2017

Kiinteistölehden joulukalenteri: Luukku 21

Suomen Kiinteistölehden joulukalenteri julkaisee vanhoja juttuja lehden 92-vuotisen historian varrelta. Luukusta 21 löytyy juttu vuodelta 2012. Siinä pääosassa ovat jälkiasennushissit.

30.11.2017

Kysely: miehet valmiita sijoittamaan takan perinteitä rikkoen

Loimuava takkatuli on monen hyggeilijän ja kotoilijan haave. Jos takka on jäänyt hankkimatta talon rakennusvaiheessa, sen voi asentaa useimpiin omakoti-, rivi- ja paritaloihin jälkikäteen. Asennus onnistuu yleensä päivässä, vaikka talossa ei olisi hormia valmiina.

21.2.2022

Huonosti tehty loppusiivous voi tulla kalliiksi

On luonnollista, että asumisesta jää ajan kuluessa asuntoon jälkiä, eikä vuokranantaja voi edellyttää, että asunto olisi vuokrasuhteen alussa ja lopussa täsmälleen samassa kunnossa. Vuokralainen ei vastaa asunnon normaalista kulumisesta, jollei toisin ole sovittu. Tavanomaisella kulumisella tarkoitetaan ajan myötä ja vähitellen tapahtuvaa kulumista.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti