Helsingin puutteelliset asunnot harhaa?

Marttilan rintamamiestaloalue Pitäjänmäen vieressä ei ole sellaisessa kunnossa kuin mitä Helsingin kaupungin tietokeskuksen Asuminen alueittain Helsingissä 2015 -katsaus antaa ymmärtää, kirjoittaa Yle. Katsauksen mukaan viidennes Marttilan asunnoista olisi vailla lämmintä vettä, keskuslämmitystä tai kylpyhuonetta. Alue on aikoinaan rakennettu 1940-luvulla sotainvalideille ja heidän perheilleen.

Tällä hetkellä Marttilassa asuu noin 300 henkilöä noin sadassa talossa. Aikoinaan asukkaat ovat remontoineet talojaan ilmoittamatta kaupungille, mistä on syntynyt tilastoharha vuosien saatossa. Omakotitaloihin ei ole haettu rakennuslupia muutostöihin, taloyhtiöissä ilmoittaminen on tarkempaa. Asunto-osakeyhtiön osakkaan tulee ilmoittaa remonteistaan taloyhtiölle, eikä niitä voi toteuttaa ilman taloyhtiön lupaa. Yleensä luvattomat kylpyhuoneet paljastuvat putkiremontin yhteydessä. Helsingin kaupungin rakennusvalvontavirasto on helpottanut osaltaan lupaprosessia ja enää ei vaadita viranomaislupaa märkätilan rakentamiseen olemassaolevaan rakennukseen.

Pikkuasunnot ilman pesutiloja

Helsingissä on edelleen paljon pieniä yksiöitä, joissa ei ole kunnon suihkutiloja. Vuokralaisia kiinnostaa niissä halpa hinta ja hyvä sijainti. Nuoria ei haittaa, vaikka suihkussa joutuu käymään taloyhtiön saunaosastolla. Joitakin voi tosin houkuttaa pesytyminen käsisuihkulla vessanpytyn päällä, joka voi johtaa vesivahinkoon. Talojen tullessa putkiremontti-ikään olisikin oiva paikka laittaa pikkuasuntojen pesutilat kuntoon.

Lue alkuperäinen juttu Ylen nettisivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää