Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto 1939 rakennetulle talolle

Asunto-osakeyhtiö Mannerheimintie 106:lle on myönnetty Helsingin kaupungin ympäristöpalkinto 2020. Vuoden teema oli rakennusten energiatehokkuus. Kilpailussa etsittiin taloyhtiöitä, joissa on remonteilla pienennetty merkittävästi energiankulutusta tai lisätty omavaraisuutta energiantuotannossa.

Palkintoraati valitsi voittajaksi Asunto Oy Mannerheimintie 106:n. Taloon on tehty 2000-luvulla useita energiankulutusta pienentäviä remontteja: patteriverkosto on säädetty, ikkunat, hissi ja yleisten tilojen valaistus uusittu. Taloyhtiö siirtyi joulukuussa 2018 kaukolämmöstä maalämpöön. Maalämpöön liityttäessä lähes puolet huoneistoista ja osakkaista otti myös maaviilennyksen. Taloyhtiön tarvitsema energiamäärä on remonttien jälkeen kolmannes aikaisemmasta, ja ostoenergian säästö yli 50 prosenttia.

Rakennusten lämmitys aiheuttaa 56 prosenttia Helsingin hiilidioksidipäästöistä. Kilpailu oli tänä vuonna osa Energiarenessanssi-ohjelmaa, jonka tavoitteena on olemassa olevan rakennuskannan energiatehokkuuden parantaminen ja uusiutuvan energian lisääminen peruskorjausten yhteydessä. Ohjelmassa keskitytään erityisesti yksityisiin asuinkerrostalohin. Energiarenessanssi on osa Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa.

Lue lisää Helsingin kaupungin tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti