Helsingin apulaispormestari: Vanhukset pitää suojata helteiltä

Piirros: Marjo Parkkinen

Sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa käynnistää selvityksen helteiden aiheuttamista ongelmista kaupungin palveluissa. Vesikansan mukaan kesän hellejaksot ovat osoittaneet, että toimia tarvitaan ainakin ikäihmisten monipuolisissa palvelukeskuksissa ja sairaaloissa.

– Yhteiskunnassamme on jotain mennyt pieleen, jos sairaat ja hauraat joutuvat kärsimään kuumuudesta sairaaloissa ja monipuolissa palvelukeskuksissa, kun taas terveet ja vahvat voivat nauttia shoppailusta viilennetyissä supermarketeissa, Vesikansa vertaa.

Vesikansa toivoo toimialan selvittävän tarkkaan, mitkä ovat olleet helteiden vaikutukset palveluihin ja niiden käyttäjiin. Selvittämisen hyötynä hän näkee myös sen, että kokemukset voivat auttaa ilmastonlämpenemisen aiheuttamiin helteisiin tulevina kesinä.

– Alustavien raporttien perusteella Helsingissä on helteistä toistaiseksi selvitty kohtuullisen hyvin. Tämän kesän opetukset on kuitenkin käytävä tarkkaan läpi, koska ilmastokriisi tarkoittaa, että helleaalloissa tulee tavallinen osa Suomen kesiä. Ilmastonmuutos on asia, jonka torjuntaa tarvitaan sekä paikallisia ja maailmanlaajuisia toimia, Vesikansa kertoo.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti