Hedengren Security lanseeraa uuden adaptiivisen paloturvavalojärjestelmän ensimmäisenä maailmassa

Kuva: Hedengren Security

Hedengren Security tuo ensimmäisenä markkinoille uuden adaptiivisen paloturvavalojärjestelmän. Uusi järjestelmä on suunniteltu rakennuksiin, joissa on varauduttava isojen ihmisjoukkojen nopeaan evakuointiin. Adaptiiviset eli tilanteeseen mukautuvat opastavat turvavalot ja askelvalaisimet reagoivat paloilmoittimen havaintoihin ja viestivät valojen liikkeellä sekä askelvalaisimien nuolikuvion avulla, mille poistumisreitille on turvallisin suunnata.

-Muuttuvasymbolisilla opastevaloilla on jo aiemmin pystytty paloilmoitintietojen perusteella ohjaamaan automaattisesti oikeille hätäuloskäynneille. Uudessa adaptiivisessa järjestelmässä myös turvavalot ja askelvalaisimet mukautuvat tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen ja esimerkiksi tulipalon levitessä vaihtavat opastuksen suuntaa, tuotepäällikkö Peter Malmelin konkretisoi.

Adaptiivisen evakuoinnin paloturvavalojärjestelmä parantaa entisestään ihmisten ja kiinteistöjen turvallisuutta. Paloturvavalojen tehtävänä on ohjata ihmiset hätätilanteessa mahdollisimman nopeasti ulos rakennuksesta. Tärkeintä on estää paniikki ja ihmisten ajautuminen väärälle reitille. Tilanteeseen mukautuvat valot selkeyttävät opastusta entisestään ja auttavat välttämään lisävahingot.

Innovatiivinen adaptiivinen evakuointi yhdistää paloilmoitinjärjestelmän ja turvavalojärjestelmän yhdeksi älykkääksi kokonaisuudeksi. Yhdistelmäjärjestelmä antaa myös pelastushenkilöstölle kattavan kuvan tilanteesta ja evakuoinnin ohjautumisesta. Kotimainen yksikköakkuvarmennettu yhdistelmäjärjestelmä voidaan kaapeloida kevyellä kaapeloinnilla samaan linjaan. Kevyen kaapeloinnin ansiosta järjestelmä soveltuu hyvin monenlaisiin kohteisiin ja on edullinen asentaa.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti