Hallituksen, tilintarkastajien ja toiminnantarkastajien palkkiot

Yhtiökokous päättää taloyhtiön hallitukselle maksettavista palkkioista, samoin kuin tilintarkastajille ja toiminnantarkastajille maksettavista palkkioista.

Hyvä hallintotapa taloyhtiössä -suosituksessa mainittu taso (2011) hallituksen puheenjohtajan palkkioksi on 100-150 euroa/kokous ja hallituksen jäsenen palkkioksi 60-80 euroa/kokous. Hallitusten palkkiot ovat kovin vaatimattomia verrattuna tehtävän edellyttämään ajankäyttöön sekä vastuuseen. Taloyhtiön kannattaa omalta kohdaltaan harkita millaiset palkkiot ovat sopivia huomioiden taloyhtiön tilanne ja hallituksen tehtävien vaativuus. Myös kuukausipalkkio etenkin puheenjohtajan osalta voi monesti olla perusteltu, sillä puheenjohtaja hoitaa tehtäviä paljon kokousten ulkopuolellakin.

Tilintarkastajilla tarkoitetaan ammattimaisia KHT- ja HTM -tilintarkastajia ja heille yleensä päätetään yhtiökokouksissa maksaa palkkio laskun mukaan. Yleensä laskut ovat kohtuullisia, toki hyvä voi olla varmuuden vuoksi tiedustella kustannustasoa etukäteen ennen tilintarkastajan valintaa, niin ei tule yllätyksiä.

Toiminnantarkastaja on yleensä osakkaiden keskuudesta valittu henkilö ja myös hänelle on asiallista päättää maksaa palkkio toiminnantarkastuksen suorittamisesta.

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti