Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä

Kevät tuo mukanaan yhtiökokouskauden taloyhtiöissä. Yhtiökokouksen voidaan sanoa olevan osakkeenomistajan näkökulmasta vuoden tärkein päivä. Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kannattaa satsata siihen, että mahdollisimman moni osakkaista osallistuisi kokoukseen.

Moni saattaa pelätä osallistumista yhtiökokoukseen, koska siellä valitaan taloyhtiön hallitus. Hallitustyö nähdään usein turhan pelottavana, yksinäisenä vastuutyönä, jossa vähintäänkin menettää hermonsa. Pelko on turha, sillä taloyhtiön hallituksessa pääsee vaikuttamaan asioihin, päättämään oman omaisuutensa arvon säilymisestä ja osallistumaan taloyhtiön tärkeisiin hankkeisiin. Hallituksen jäsenen ei tarvitse osata etukäteen kaikkia asioita, riittää, kun on valmis ottamaan asioista selvää ja oppimaan uutta.

Tukea hallitustyön aloittamiseen ja hoitamiseen on saatavilla omasta kiinteistöyhdistyksestä sekä kevään Taloyhtiötapahtumasta, jossa kuullaan luento aiheesta ”Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä – mitä pitää tietää, mistä vastaat?” Luennolla käydään läpi mm. mihin yhtiön asiakirjoihin uuden hallituksen jäsenen kannattaa tutustua ja missä menee hallituksen ja yhtiökokouksen päätöksenteon raja? Luennolla otetaan myös selvää siitä, onko puheenjohtajan vastuu suurempi kuin muiden jäsenten.

Luento sopii erityisesti uusille hallituksen jäsenille, mutta toimii kertauksena kokeneemmillekin.

Luennolla käydään läpi hallituksen tehtäviä ja vastuita. Luennon jälkeen on helpompi ja luottavaisempi mieli lähteä hallitustyöhön. Hallitustyö on taloyhtiön kulmakivi!

Luento Taloyhtiötapahtumassa:

10.00 – 10.45 Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä – mitä pitää tietää, mistä vastaat?
Lakimies Heidi Nordström, Kiinteistöliitto Uusimaa

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti