Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä

Kevät tuo mukanaan yhtiökokouskauden taloyhtiöissä. Yhtiökokouksen voidaan sanoa olevan osakkeenomistajan näkökulmasta vuoden tärkein päivä. Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kannattaa satsata siihen, että mahdollisimman moni osakkaista osallistuisi kokoukseen.

Moni saattaa pelätä osallistumista yhtiökokoukseen, koska siellä valitaan taloyhtiön hallitus. Hallitustyö nähdään usein turhan pelottavana, yksinäisenä vastuutyönä, jossa vähintäänkin menettää hermonsa. Pelko on turha, sillä taloyhtiön hallituksessa pääsee vaikuttamaan asioihin, päättämään oman omaisuutensa arvon säilymisestä ja osallistumaan taloyhtiön tärkeisiin hankkeisiin. Hallituksen jäsenen ei tarvitse osata etukäteen kaikkia asioita, riittää, kun on valmis ottamaan asioista selvää ja oppimaan uutta.

Tukea hallitustyön aloittamiseen ja hoitamiseen on saatavilla omasta kiinteistöyhdistyksestä sekä kevään Taloyhtiötapahtumasta, jossa kuullaan luento aiheesta ”Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä – mitä pitää tietää, mistä vastaat?” Luennolla käydään läpi mm. mihin yhtiön asiakirjoihin uuden hallituksen jäsenen kannattaa tutustua ja missä menee hallituksen ja yhtiökokouksen päätöksenteon raja? Luennolla otetaan myös selvää siitä, onko puheenjohtajan vastuu suurempi kuin muiden jäsenten.

Luento sopii erityisesti uusille hallituksen jäsenille, mutta toimii kertauksena kokeneemmillekin.

Luennolla käydään läpi hallituksen tehtäviä ja vastuita. Luennon jälkeen on helpompi ja luottavaisempi mieli lähteä hallitustyöhön. Hallitustyö on taloyhtiön kulmakivi!

Luento Taloyhtiötapahtumassa:

10.00 – 10.45 Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä – mitä pitää tietää, mistä vastaat?
Lakimies Heidi Nordström, Kiinteistöliitto Uusimaa

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!

Artikkeli: Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

taloyhtiön hallitus

25.5.2022

Uuden hallituksen toimintatavat selviksi heti hallituskauden alussa

Kun taloyhtiöön on valittu uusi hallitus, se kokoontuu järjestäytymiskokoukseen. Siellä kannattaa sopia pelisäännöistä, viestinnästä ja uusien jäsenten perehdyttämisestä.

taloyhtiön hallitus

17.5.2022

Taloyhtiön sopimukset tutuiksi uudelle hallitukselle

Taloyhtiön hallitus hoitaa yleisten taloyhtiön asioiden lisäksi myös sille asunto-osakeyhtiölaissa säädettyjä tehtäviä. Siksi uuden hallituksen jäsenten on hyvä tutustua yhtiöjärjestykseen ja asunto-osakeyhtiölakiin, sekä taloyhtiön merkittävimpiin sopimuksiin.

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

28.10.2021

Uusi verkkokirjasto tuo varmuutta hallitustyöhön

Hallituksen työ on taloyhtiössä äärimmäisen tärkeää. Hallitustyöskentely ei ole edes ole vaikeaa, jos ottaa perusasioista selvää ja pitää tietonsa ajan tasalla. Yksittäisiä asioita voi aina googlata, mutta luotettavaa ja ajantasaista tietoa löytyy myös kootusti.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti