Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä

Kevät tuo mukanaan yhtiökokouskauden taloyhtiöissä. Yhtiökokouksen voidaan sanoa olevan osakkeenomistajan näkökulmasta vuoden tärkein päivä. Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän kannattaa satsata siihen, että mahdollisimman moni osakkaista osallistuisi kokoukseen.

Moni saattaa pelätä osallistumista yhtiökokoukseen, koska siellä valitaan taloyhtiön hallitus. Hallitustyö nähdään usein turhan pelottavana, yksinäisenä vastuutyönä, jossa vähintäänkin menettää hermonsa. Pelko on turha, sillä taloyhtiön hallituksessa pääsee vaikuttamaan asioihin, päättämään oman omaisuutensa arvon säilymisestä ja osallistumaan taloyhtiön tärkeisiin hankkeisiin. Hallituksen jäsenen ei tarvitse osata etukäteen kaikkia asioita, riittää, kun on valmis ottamaan asioista selvää ja oppimaan uutta.

Tukea hallitustyön aloittamiseen ja hoitamiseen on saatavilla omasta kiinteistöyhdistyksestä sekä kevään Taloyhtiötapahtumasta, jossa kuullaan luento aiheesta ”Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä – mitä pitää tietää, mistä vastaat?” Luennolla käydään läpi mm. mihin yhtiön asiakirjoihin uuden hallituksen jäsenen kannattaa tutustua ja missä menee hallituksen ja yhtiökokouksen päätöksenteon raja? Luennolla otetaan myös selvää siitä, onko puheenjohtajan vastuu suurempi kuin muiden jäsenten.

Luento sopii erityisesti uusille hallituksen jäsenille, mutta toimii kertauksena kokeneemmillekin.

Luennolla käydään läpi hallituksen tehtäviä ja vastuita. Luennon jälkeen on helpompi ja luottavaisempi mieli lähteä hallitustyöhön. Hallitustyö on taloyhtiön kulmakivi!

Luento Taloyhtiötapahtumassa:

10.00 – 10.45 Hallituksen jäsenenä taloyhtiössä – mitä pitää tietää, mistä vastaat?
Lakimies Heidi Nordström, Kiinteistöliitto Uusimaa

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan!

Haluatko kommentoida artikkelia? Luo tunnus ja kirjaudu sisään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kiinteistölehden suosittu uutiskirje tuo kiinteistöalan uutiset sinulle kahden viikon välein!

Tilaa uutiskirje

Katso myös nämä

perehdytys hallituksen puheenjohtaja

24.5.2023

Perehdytys tukee uutta hallituksen puheenjohtajaa

Jussi Jurkolasta tuli taloyhtiönsä hallituksen puheenjohtaja ilman aikaisempaa kokemusta asunto-osakeyhtiön hallitustyöskentelystä. Hän sai kattavaa perehdytystä hallituksen konkareilta ja etsi myös itse tietoa. Kaikkein tärkeintä oli muulta hallitukselta saatu luottamus.

esteellisyys

29.5.2023

Mitä tarkoittaa hallituksen jäsenen ja osakkaan esteellisyys?

Asunto-osakeyhtiölaki sisältää säännökset hallituksen jäsenen ja osakkeenomistajan esteellisyydestä. Säännös hallituksen jäsenen esteellisyydestä koskee esteellisyyttä hallituksen päätöksenteossa ja osakkeenomistajan esteellisyys esteellisyyttä yhtiökokouksessa.

Tilaajille

Mukana päätöksissä

17.8.2022

Kuukauden kasvo: Mukana taloyhtiön päätöksissä

Monessa taloyhtiössä valitaan keväällä uusi hallitus. Pitkäaikainen taloyhtiönhallitusaktiivi Seppo Simola antaa vinkkejä hallitustyöskentelyyn uusille ja vanhoille hallituksen jäsenille.

onnistuneen salaojaurakan

31.3.2023

Hyvät pohjatiedot takaavat onnistuneen salaojaurakan

As Oy Louhenkallio Espoon Pohjois-Tapiolassa toteutti salaojien perusparannuksen syksyllä 2022. Hyvät pohjatiedot ja huolellinen suunnittelu olivat ratkaisevia hankkeen onnistumisen kannalta. Salaojaremontti saatiin valmiiksi saman vuoden jouluksi.

Olet lukenut 1/25 maksuttomasta artikkelista

Haluatko lukea rajattomasti artikkeleita? Luo tunnus, kirjaudu sisään tai tilaa Kiinteistölehti edullisesti!

Tilaa lehti