Habitare-suunnittelukilpailun finalistityöt on valittu

Kuva: Messukeskus Mediabank. Vas. Kallaste, Järvinen, Juuri, Konu ja Lindahl

Habitare-suunnittelukilpailun finaalin valittiin neljä työtä. Habitare-messut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 11.-15.9.2019.

Tämänvuotisen Habitare-suunnittelukilpailun teema ”Tête-à-Tête” kutsui kilpailijat suunnittelemaan kahden ihmisen kohtaamiselle sopivan paikan, tilan tai kalusteen. Ensimmäisen vaiheen tuomaristo valitsi 40 kilpailuun lähetetystä ehdotuksesta finaaliin neljä työtä, jotka muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden. Finaaliin valitut työt ovat Aalto yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoiden suunnittelemia.

– Kilpailun lähtökohta on alusta alkaen ollut laatia sellainen suunnittelutehtävä, jonka puitteissa arkkitehtuuria, sisustusarkkitehtuuria ja kalustesuunnittelua sekä muotoilua opiskeleville nuorille on tilaisuus toteuttaa rohkeita ennakkoluulottomia ja taiteellisesti korkeatasoisia ratkaisuja. Kilpailu on tuonut julkisuutta nuorille suunnittelijoille ja tarjonnut heille poikkeuksellisen madollisuuden tavata henkilökohtaisesti alansa kansallisia ja kansainvälisiä huipputekijöitä, kertoo ensimmäisen vaiheen tuomaristoon kuulunut Aalto-yliopiston yliopistonlehtori Martin Relander.

Habitare-suunnittelukilpailun päätuomariksi on kutsuttu saksalainen muotoilija ja Diez Officen perustaja Stefan Diez.

Habitare-suunnittelukilpailun finalistit vuonna 2019: Kaksin (Mira Järvinen), Keveä (Eveliina Juuri ja Heikki Konu), Gulf of Reed (Kadri Kallaste ja Pinja Koskelin) ja Palikat (Erik Lindahl).

Suomen suurin huonekalu-, design- ja sisustustapahtuma Habitare järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Voittajatyö julkistetaan Habitaren avajaispäivänä. Habitare-suunnittelukilpailun voittaja saa Suomen Messusäätiön lahjoittaman 5 000 euron stipendin.

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti

KÄVIJÄTUTKIMUS

Kerro mielipiteesi Kiinteistölehden verkkosivusta, vastaa ja voita 100€!
Klikkaa tästä
close-link