Fira Ketterä -hanke käyntiin Helsingin Kalliossa – saneerattavana yli 200 asuntoa

Kuvassa Firan Roihuvuoren työmaata, joka oli ensimmäinen Fira Ketterä -hanke. Kuva: Katariina Salmi

Fira on solminut urakkasopimuksen As Oy Neljäs Linja 17-19:n linjasaneerauksen suunnittelusta ja toteutuksesta. Kyseessä on toistaiseksi suurin Fira Ketterä -hanke. Helsingin Kalliossa sijaitseva taloyhtiö otti Firaan yhteyttä viime syksynä, ennen suurta mediahuomiota saaneen kahden viikon asumishaitan putkiremonttia Roihuvuoressa. 

”On mahtava juttu saada myös asuntomääräisesti suuria kohteita mukaan ketterään putkiremonttimalliin. Mediahuomion myötä jotkut voivat pitää Fira Ketterää vain pienten taloyhtiöiden hankemallina, mutta nyt haluamme näyttää, että hyödyt tulevat esille myös suurissa projekteissa,” kertoo Firan palveluinsinööri Laura Kähkölä.

Neljännen linjan taloyhtiön hallitus edustaa poikkeuksellisen suurta ja monipuolista osakaskuntaa: huoneistoja on 217 ja liiketiloja 11.

”Ketterä-mallin mukaisesti remontin sisältöä muotoiltiin yhdessä sekä hallituksen että osakkaiden kanssa erilaisten tilaisuuksien, äänestysten ja kyselyiden avulla. Olemme jokaisessa projektissa saaneet koko taloyhtiön osallistamisesta positiivista palautetta. Loppujen lopuksi, kun osakkaita oli kuultu, hallitus päätti esittää osakkaille putkiremontin toteuttamista ketterällä mallilla kokonaishöytyjen vuoksi. Osakkaat olivat tyytyväisiä ja ylimääräisessä yhtiökokouksessa puolsivat projektin jatkamista kanssamme,” kertoo Kähkölä.

Ketterällä mallilla tehty hanke- ja toteutussuunnittelu mahdollistaa remontin tehokkaan toteutuksen. Neljännen linjan remontissa tehdään luonnollisesti paljon samoja tehtäviä uudelleen jokaisessa huoneistossa, mikä taas mahdollistaa toimintamallien hiomisen ja samalla ajan ja kulujen säästämisen. Osakkaiden osallistaminen ja tuki liittyen esimerkiksi oman huoneiston remontin suunnitteluun takaavat myös hyvän asiakaskokemuksen.

“Olemme pyrkineet suunnittelemaan osakkaiden kanssa pidettävät kokoontumiset siten, että myös he, jotka eivät tavallisesti pääse ääneen tai halua osallistua perinteisissä yhtiökokouksissa, saavat mielipiteensä kuuluville. Lisäksi jokainen saa ennen remontin alkua henkilökohtaista tukea oman huoneiston valintojen tekemiseen,” Kähkölä ammentaa.   

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää