Fastighetstidningen: Työmarkkinarikollisuuden torjunta kaikkien vastuulla

Piirros: Pekka Hannula

Rikolliset verkostot ovat ulottaneet toimintansa arkipäivän työelämään Ruotsissa – myös kiinteistö- ja rakennusalalle, kirjoittaa Veidekkenin ruotsalaisen tytäryhtiön liiketoimintajohtaja  Lennart Weiss tuoreimmassa Fastighetstidningenissä ja sen verkkosivuilla. Veidekken on iso norjalainen rakennusalan yritys.

Hän siteeraa Elinor Torpin tuoretta kirjaa ”Vi, Skuggorna i Sverige du inte känner”. Torp kuvaa siinä varjoyhteiskuntaa, joka löytyy ravintoloiden keittiöistä, halvoista autokorjaamoista – ja pimeästi vuokratuista asunnoista. Toista Ruotsia, jossa maahanmuuttajia käytetään häikäilemättömästi hyväksi.

Siellä on nuoria naisia Itä-Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta. Heidät on usein houkuteltu maahan hyväksikäytettäväksi ”seksiteollisuudessa”. Ja siellä on rakennustyöläisiä Baltiasta ja Puolasta, roistoyritysten (”skurkföretag”) armoilla.

Weiss pitää yhtenä suurena syynä ilmiön pahenemiseen uudistettuja työperäisen maahanmuuton sääntöjä, joiden mukaan yritykset saavat itse määritellä ulkomaisen työvoiman tarpeensa.

Hän toteaa, että vastuu hyväksikäytön loppumisesta ei ole vain poliittisilla päättäjillä ja oikeuslaitoksella, vaan meillä kaikilla asiakkaina ja tilaajina.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenin sivuilta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti