Eurooppalaisten maisemien juhlavuosi huipentuu kuvauskilpailuun ja maisemakävelyihin

Meneillään on maisemien juhlavuosi Eurooppalaisen maisemayleissopimuksen täyttäessä syksyllä 20 vuotta. Elävä maisema on tärkeä osa eurooppalaista identiteettiä. Maisemia juhlistetaan Suomessa monipuolisesti muun muassa kaikille avoimella valokuvakilpailulla, valokuvakampanjalla ja maisemakävelyin.

Kesällä ja lomalla tulee ihailtua ja valokuvattua maisemia, mutta millaisia ovat arkesi maisemat? Arjen maisemat ovat olennainen osa hyvinvointia ja elinympäristön laatua sekä monimuotoisuutta. Nyt on oivallinen tilaisuus osoittaa arvostusta arjen maisemia kohtaan osallistumalla niitä juhlistavaan valokuvakampanjaan.

Osallistu valokuvaamalla arkimaisemiasi ja jakamalla kuvat Instagramissa tunnisteella #arkimaisema. Liity myös seuraamaan kampanjan Instagram-tiliä @arkimaisema. Kampanja huipentuu 20.10.2020 vietettävään kansainväliseen maisemapäivään.

Millaisissa maisemissa vietät kansainvälistä maisemapäivää 20.10.2010? Kuuluupa päivääsi sitten metsäpolku, parkkipaikka, peltosarka, avokonttori, koulun piha, rantaryteikkö, syksyinen puutarha, jalkakäytävä, auringonlasku tai venevalkama, valokuvaa päivän maisemia ja osallistu valokuvakilpailuun!

Ympäristöministeriö järjestää kansainvälisen maisemapäivän kunniaksi valokuvakilpailun, jonka teemana on ”Maisemapäivä 2020”. Osallistu kilpailuun kuvaamalla maisemia 20.10.2020 ja lähettämällä kilpailukuvasi viimeistään 25.10.2020.

Kansainvälistä maisemapäivää juhlistetaan valokuvakilpailun lisäksi muun muassa Maa- ja kotitalousnaisten järjestämin maisemakävelyin.

Lisätietoa Maisemapäivästä ja valokuvakilpailusta ympäristöministeriön verkkosivuilla.

Kansainvälinen maisemapäivä liittyy Euroopan neuvoston Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen, jonka tavoitteena on suunnitella, hoitaa ja suojella kaikenlaisia maisemia. Maisemayleissopimukseen kuuluvat sekä kauniit että arkiset maisemat, niin maaseudulla, luonnossa kuin kaupungeissakin. Se on ensimmäinen kansainvälinen sopimus, joka koskee pelkästään maisemaa. Suomi liittyi sopimukseen vuonna 2006.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti