EU on hyvä ympäristö pohjoismaisille kiinteistönomistajille

Kuvan lähde: Jukka Siren

EU on iso yhtenäinen pelikenttä EU:n sisäisille kiinteistöalan toimijoille, totesi European Property Federation EPF:n pääjohtaja Michael MacBrien eilen Suomen Kiinteistöliiton 110-vuotisjuhlan seminaarissa Marina Congress Centerissä Helsingissä. Lue uutinen seminaarista.

Monet kiinteistöalalla toimivat pitävät EU:ta itsestäänselvyytenä. He uskovat, että vapaudet, joista he nauttivat, ovat luonnollinen osa maailmantaloutta. Todellisuus on kuitenkin toinen, sanoi MacBrien.

Kiina ja Australia suojaavat jo kiinteistömarkkinoitaan. Ja kuka tietää, etteikö ”USA:n ylin kiinteistökehittäjä” tule tekemään samoin? Vain EU on nyt turvallinen ympäristö, koska se on lain voimalla ankkuroitu neljään vapauteen: pääoman, palveluiden, tavaroiden ja ihmisten vapaaseen liikkumiseen. Kaikki neljä ovat perustavanlaatuisen tärkeitä kiinteistöalalle, MacBrien sanoi.

EU:n jäsenmaatkin voivat toki pitää EU:n ulkopuoliset poissa julkisista hankinnoista ja myös rakennustarvikkeiden ja -tuotteiden virtaa voidaan kontrolloida, MacBrien muistutti. Samoin voidaan estää rakentajia palkkaamasta EU:n ulkopuolisia työntekijöitä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää