Etätyöstä voi tulla uusi normaali pandemian jälkeen

Yli 82 prosenttia toimistoissa työskentelevistä haluaisi tehdä etätyötä vähintään yhden päivän viikossa koronapandemian jälkeen. Kiinteistökonsultointiyhtiö Colliers International toteutti kyselyn etätyöskentelystä yli 25 maassa, kirjoittaa Fastighets Tidningen.

Colliersin yritysratkaisut-toiminnan johtaja Thomas Jalde kuvailee kyselyn alustavia tuloksia kiinnostaviksi. Hän uskoo, että tilanteen normalisoiduttua useat yritykset arvioivat uudelleen organisaationsa työskentelytavat ja sen, mitkä asiat kotoa käsin työskentelyssä toimivat tai eivät toimineet. On myös kiinnostavaa seurata, mitä tapahtuu työntekijöiden käyttämälle neliömäärälle ja tavalle, jolla työpaikat suunnitellaan, Jalde toteaa.

Kyselyyn vastanneista 53 prosenttia on sitä mieltä, ettei heidän tuottavuutensa ole muuttunut etätyössä, 24 prosenttia uskoo tuottavuutensa kohentuneen ja 23 uskoo tuottavuutensa laskeneen.

  • 55 prosenttia kokee selviytyvänsä itsenäisistä ja keskittymistä vaativista tehtävistä paremmin kotona kuin toimistossa.
  • 76 prosenttia kokee olevansa yhteydessä tiimiinsä myös etätyöskentelyn aikana ja huolimatta fyysisestä etäisyydestä. 58 prosenttia kokee kuitenkin yhteistyötä vaativien tehtävien sujuvan paremmin toimistossa.

Yritysten tarpeet ovat tietysti erilaiset, mutta viime kädessä kustannukset työntekijää kohden ja paikalliset kokonaiskustannukset ovat yritysten tärkeimpiä kustannusparametrejä, Thomas Jalde sanoo. Jalden mukaan Ruotsissa useimmilla ihmisillä on erittäin hyvät tietoliikenneyhteydet kotonaan. Jos etätyö yleistyy, aion ainakin parantaa kotini ergonomiaa. Työntekoon vaikuttaa selvästi elämäntilanne, onko perhettä, jne. Minulle on ollut tärkeätä luoda säännölliset päivärutiinit, Jalde toteaa.

Lue artikkeli.

Lue Colliersin tiedote, jonka lopussa on linkki etätyökyselyyn (engl.)

 

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti