Espoo-päivän jättimäisen tekstiilitaideteoksen valmistus alkoi

Kuva: Espoon kaupunki

Espoon Tapiolaan kohoaa Espoo-päivän viikolla jättimäinen tekstiilitaideteos. Teosta toteuttavat 2-6 -luokkien oppilaat sekä kaupunkilaiset eri puolella kaupunkia järjestettävissä työpajoissa. Jättimäisen taideteoksen on suunnitellut Espoon ammattitaiteilijan työskentelyapurahan saanut tekstiilitaiteilija Greta Muuri. Teos valmistetaan ryijytekniikalla kierrätystekstiileistä. Siihen tarvitaan 108 000 ryijykuteen palaa.

Työpajoissa käydään saksin kierrätystekstiilien kimppuun. Tekstiileistä luodaan kudetta leikkaamalla sitä käytöstä poistetuista tekstiileistä, jotka ovat pääosin puhtaita trikoisia t-paitoja. Työpajojen, talkooporukoiden ja taiteilija Greta Muurin työn tuloksena valmistuu moderni ryijyteos. Teosta rakennetaan Espoon Tapiolaan 20.8. alkaen.

– Nyt tarvitsemme hurjan määrän teoksen tekemiseen osallistujia, jotta Espoo-päivän viikolla on mahdollista sukeltaa kudekuutioon ja kokea ryijytila, sanoo Greta Muuri.

 • Tekstiilitaideteosta voi tehdä ohjatusti seuraavissa Espoon kirjastoissa:
  ma 13.8. klo 10-17 Sello
  ti 14.8. klo 12-17 Entresse
  ke 15.8. klo 12-17 Kivenlahti
  to 16.8. klo 12-17 Iso Omena
  pe 17.8. klo 12-17 Tapiola

Omatoimityöpajat ovat avoinna edellä mainituissa kirjastoissa sekä Pikku-Aurorassa 7.-17.8. Espoo-päivää vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna, perjantaina ja lauantaina 24.-25.8. Ohjelmassa on yli 170 kaikille avointa ja maksutonta tapahtumaa ja elämystä. Tekstiilitaideteoksen koordinaatiosta vastaa Kaupunkitapahtumat Espoo.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti