Energiavinkkejä taloyhtiön yhtiökokoukseen

Muutamalla keskeisellä energiavinkillä uudet osakkaat pääsevät alkuun taloyhtiön asioihin perehtymisessä. Motivan vinkit toimivat kertauksena myös kokeneille osakkaille.

Taloyhtiön toimintakertomukseen on tärkeää kirjata tiedot lämmön, kiinteistösähkön ja veden kulutuksesta. Lämmönkulutuksessa toteutuneen tiedon lisäksi täytyisi esittää lämpötilakorjattu kulutus, joka mahdollistaa lämmityskausien kulutusten vertaamisen keskenään. Lisäksi olisi hyvä esittää lämmön ja kiinteistösähkön vertailutiedot samanikäisiin tai vastaaviin kiinteistöihin, kertoo asiantuntija Teemu Kettunen Motivasta.

Taloyhtiön hallituksen kannattaa seurata kulutustasoja säännöllisesti. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa voidaan vastuuttaa yksi hallituksen jäsen tai isännöitsijä seuraamaan kulutustasoja ja raportoimaan mahdollisista poikkeamista niissä hallituksen kokousten yhteydessä. Näin kulutuksen kasvun aiheuttamat syyt löydetään heti.

Taloyhtiön hallituksessa tai yhtiökokouksessa on Kettusen mukaan hyvä myös päättää tavoiteltavasta sisälämpötilasta sekä toimittaa tieto huoltoyhtiölle. Energiatehokas sisälämpötila on noin 20 – 22 astetta, mutta viihtyisäksi koettuun sisälämpötilaa vaikuttavat esimerkiksi asukkaiden ikärakenne ja vetoisuus.

Lue lisää Motivan tiedotteesta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti