Energiatehokkuudella voi parantaa myös asumisen laatua

Kuva: HSY

Suosittu taloyhtiön energiaeksperttikoulutus alkaa syyskuussa. Tällä kertaa viiden kerran kurssi pidetään webinaarina.

HSY:n Ilmastoinfo kouluttaa energiaeksperttejä pääkaupunkiseudun taloyhtiöihin. Kurssit ovat olleet suosittuja ja kurssilaisten antama palaute on ollut erittäin hyvää.

”Tähän mennessä olemme järjestäneet viisi kurssia. Kurssipalautteen perusteella ekspertit saivat kurssilta paljon uutta ja tarpeellista taloyhtiön energiatietoa. Lisäksi kurssi aktivoi eksperttejä ottamaan paremmin selvää taloyhtiön asioista ja osallistumaan taloyhtiön päätöksentekoon.” kertoo energia-asiantuntija Jarkko Hintsala HSY:n Ilmastoinfosta.

Taloyhtiön lämmön, veden ja kiinteistösähkön kulutuksella on merkitystä, koska energiakustannusten osuus on noin kolmannes taloyhtiön hoitovastikkeesta. Kurssi auttaa hahmottamaan, miten energialasku muodostuu, miten erilaiset energiankulutukseen vaikuttavat tekniset järjestelmät toimivat ja kuinka erilaisilla toimenpiteillä on mahdollista vähentää taloyhtiön energiankulutusta ja parantaa asumisen laatua. Energiatehokkuustoimilla on iso rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Asuminen tuottaa kotitalouksien kasvihuonekaasupäästöistä noin kolmanneksen.

Energiaeksperttikurssi on tarkoitettu kaikille taloyhtiön energia-asioista kiinnostuneille tahoille: hallituksen jäsenille, osakkaille, vuokra-asujille, isännöitsijöille ja huoltohenkilöstölle.

Syksyn 2020 kurssi koostuu viidestä iltatilaisuudesta: neljästä koulutusillasta ja päätöstilaisuudesta. Lisää tietoa kurssista ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

Tiedustelut:

Jarkko Hintsala
Energia-asiantuntija
[email protected]
puh. 050 464 8796

Kirsi Korpisalo
Energia-asiantuntija
[email protected]
puh. 050 538 6313

Energiaeksperttitoiminta:

Energiaekspertti on vapaaehtoinen henkilö, joka on suorittanut energiaeksperttikoulutuksen. Ekspertillä voi olla monenlaisia rooleja taloyhtiössä. Ekspertti välittää tietoa ja ottaa selvää. Energiaekspertti voi ohjata ja opastaa taloyhtiön hallitusta ja muita asukkaita energia-asioissa. Ekspertti seuraa taloyhtiön energiakulutusta ja voi välittää kulutukseen vaikuttavaa tietoa kiinteistöhuollolle ja isännöinnille. Ekspertillä voi olla myös tärkeä merkitys korjausrakentamiseen liittyvien energiatehokkuustoimien alullepanemisessa. Rooli keskustelun herättäjänä ja taloyhtiön yhteisöllisyyden edistäjänä voi soveltua myös hyvin.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti