Energialaskuja ja omaa sähköä

Mihin taloyhtiön kiinteistösähkö kuluu ja voisiko sitä tuottaa itse? Ovatko sähköautot tulevaisuudessa taloyhtiön varavoimana?  

Suomen Kiinteistölehden syyskuun numero ilmestyy perjantaina 7.9. Kiinteistösähkön suurimpia rohmuja paljastaa Kiinteistöliiton energia- ja ilmastoasioiden johtava asiantuntija Petri Pylsy. Aurinkoenergialla voi kattaa osan kiinteistösähköstä, kertoo esimerkin voimalla Jukka Sirenin artikkeli. Sähköautot ja niiden lataus taloyhtiön parkkipaikalla ovat aiheena sekä laajassa artikkelissa että syyskuun Oikeustapauksessa.

Asumismenot kasvavat, mutta onneksi ensi vuonna melko maltillisesti. Asiaa ovat tutkineet ekonomistit Lauri Vuori ja Jukka Kero. Uusien taloyhtiöiden lainakannan kasvua pohtii puolestaan Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus.

Muka välttämättömien uusien sähköasennusten ja muiden remonttien huijausmyyntiä harjoitetaan varsinkin omakotiasukkaille ja rivitaloyhtiöille. Tästä varoittaa Kari Leponiemi.

Syyskuun Kiinteistölehdessä on myös 23-sivuinen Isännöinnin erikoisliite. Kolme kilpailevaa isännöintiyritystä löi hynttyyt yhteen Uudessakaupungissa. Tulevaisuuden haasteisiin vastaa nyt uusi yritys, jonka alkuvaiheista kertoo artikkeli ”Uusi tuttu”.

Aina kasvu ei ole tervettä isännöintialallakaan. Sumeat laskutusperusteet eivät ole oikea tie vaurastumiseen millään alalla, toteaa Tom Siljamäki. Liitteessä kerrotaan myös muun muassa isännöitsijöiden täydennyskoulutuksesta ja ISA-auktorisoinnista.

Nämä ja monet muut mielenkiintoiset ja ajankohtaiset aiheet löydät pian taloyhtiöiden oman lehden, Suomen Kiinteistölehden tuoreimmasta numerosta.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti


Käytämme evästeitä, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen.
Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää