Energia-asiat viivyttävät rakentamismääräyksiä Ruotsissa

Kuva: Jukka Siren

On yhä epäselvää, millaiset energiatehokkuuteen liittyvät rakennusmääräykset tulevat voimaan Ruotsissa ensi vuonna. Uustuotantoa suunnitteleville rakennuttajille tilanne on ikävä. Fastighetstidningenin verkkolehdessä asiaan suhtaudutaan ironialla. Rakennusmääräykset? Olkaa hyvä ja odottakaa (”Var god och dröj”), toteaa Erik Hörnkvist artikkelissaan.

Uusien määräysten, jotka perustuvat äskettäin valmistuneeseen EU:n energiatehokkuusdirektiiviin, pitäisi olla valmiina ja voimassa maaliskuussa 2020. Tarkoitus oli että rakennushallitus Boverket esittelee ehdotuksen päästötasoista tämän vuoden maaliskuussa. Näin ei käynyt.

Boverketin insinööri Lin Liljefors selittää, että Boverket haluaa muuttaa useita kohtia energiataloutta koskevissa säädöksissä. Muutokset halutaan saattaa valmiiksi kerralla, jotta säädöksiä ei tarvitsisi muutella useita kertoja.

Nyt kaavailtu ehdotus säilyttää nykyisen laskutavan, jossa energiatehokkuus perustuu kiinteistön ostamaan energiaan. Tätä on kritisoitu ja ehdotettu tilalle muun muassa energian kokonaiskulutukseen perustuvaa laskutapaa.

Lue koko artikkeli Fastighetstidningenistä.

0 kommenttia

Jätä kommentti

Kirjaudu

Tervetuloa! Kirjaudu sisään tunnuksillasi

Muista kirjautumiseni Unohtuiko salasana?

Lost Password

Kiinteistölehti

Kiinteistölehti